Beauty

Make-uptrends herfst/winter 2010

Elke vrouw heeft op de dag van vandaag wel de nodige make-up, al is het alleen een mascara en een lipgloss. En bij elk seizoen horen nieuwe trends; zo ook bij herfst/winter 2010. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op deze trends om je alvast een indruk te geven wat je kunt verwachten.

Aankomende herfst/winter zien we in totaal vier verschillende make-upstijlen:

- The Art Of No Make-up
- Brow Construction
- The Monotone Eye
- Less Lips, More Lips

We gaan vooral veel contrasten zien: opvallend veel make-up of juist schijnbaar geen make-up; ook wel de make-uploze look genoemd. De wenkbrauwen worden duidelijk geaccentueerd en de ogen worden daarentegen lekker subtiel gelaten. De lippen zijn felgekleurd of bedekt met een neutrale balsem.

Louis Vuitton 2010

Bij The Art Of No Make-up ligt de nadruk, zoals de naam al zegt, op het make-uploze. Op de wangen worden verschillende kleuren gebruikt, zoals roze-, bordeaux- en oranjeachtige kleuren of een combinatie daarvan. Deze kleuren zorgen voor een subtiele blos op je wangen. Maar hoe creëer je nu deze look? Begin met het aanbrengen van een foundation en een poeder. Gebruik de gezichtspoeder met mate; een dun laagje over het hele gezicht om een licht mat effect te krijgen. Breng dan de concealer aan op gesprongen adertjes, de zijkanten van je neus, oneffenheden en de vouw van de kin.

Dan is de blusher aan de beurt. Maak met je vinger draaibewegingen over het kleurtablet, stip het volste gedeelte van de wangen ermee aan en vervaag het. Je kunt als je wilt ook nog de contouren accentueren. Gebruik donkerdere tinten om contouren aan te brengen in de wangholten, onder de slapen en onder de kaaklijn. Zuig de wangen naar binnen en veeg de kleur langs de holten naar de haarlijn onder de slapen.  

Issa 2010

Anna Sui 2010

Nina Ricci 2010

Valentino 2010

The Monotone Eye kenmerkt zich door de zachte, smokey-eyes. Het kleurenpalet van beige, taupe, bruin en grijs staan in deze stijl centraal. Er wordt met een dun lijntje bij de wimpers gewerkt, minimaal gebruik van mascara en een neutrale kleur om het oog opener te maken en met juist minder nadruk op het verlengen van het oog. Om nog even in te gaan op de mascara, aankomende herfst/winter is de bruine mascara een must! Breng het voor de afwisseling alleen op de bovenwimpers aan.

Balenciaga 2010

Calvin Klein 2010

Prada 2010

In de Brow Construction staan de wenkbrauwen centraal en dan vooral het decoreren ervan. Gekleurde wenkbrauwen, doorlopende wenkbrauwen, perfecte wenkbrauwen en jongensachtige wenkbrauwen. Je moet er van houden, want smaken verschillen. Prada gebruikte bijvoorbeeld een vloeibare zwarte en bruine eyeliner om de wenkbrauwen in te tekenen. Bij Balenciaga hadden sommige modellen zelfs gebleekte en gekleurde wenkbrauwen in blauw, oranje, zalm en roze.

De truc voor het creëren van de perfecte wenkbrauwen is eerst de uitlijn te tekenen. Gebruik hiervoor een goed geslepen wenkbrauwpotlood. Als deze te hard aanvoelt, kun je hem tussen je vingers opwarmen of even de warme föhn erop houden. Heb je de uitlijn aangebracht? Ga dan even op een afstandje staan om te kijken of het een mooie vorm is. Als je ermee tevreden bent, kun je beginnen met het tekenen van de haartjes. Het is handig om in het midden van de wenkbrauw te beginnen.

Dior 2010

Miu Miu 2010

It’s all about the lips! In de Less Lips, More Lips zijn de lippen erg belangrijk. In de Less Lips draait het vooral om de nauwelijks zichtbare lippen, ook wel de ‘naakte’ lippen genoemd. Gebruik daarom een balsem en geen gloss. Voor een optimaal effect kun je ook eerst een concealer of foundation op je lippen aanbrengen en dan pas een subtiele balsem.

Het kleurenpalet van More Lips is in tegenstelling tot Less Lips lekker kleurrijk en dan met name de donkere kleuren. De lippen krijgen een diepere kleur van zwart tot rode bessen, een mooie wijnrode kleur mag natuurlijk niet ontbreken. Het aanbrengen van een donkere kleur gaat niet iedereen goed af, zorg daarom dat je met een lipliner (in de kleur van je lippenstift) de gewenste vorm van je lippen tekent. Gebruik daarbij een kwastje en vaag de kleur een beetje uit zodat de duidelijke lijn iets vervaagt.

Wat vind jij van de nieuwe trends?

Foto's: Procter & Gamble

door Danique

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved