Food

Deze 8 dingen vinden alleen grote mensen lekker

 

Sommige dingen worden alleen gegeten en gedronken door volwassenen. We weten nog goed dat we ons als kind gewoon níet konden voorstellen dat onze ouders spruitjes echt lekker vonden. Blegh! Wij hebben 8 dingen op een rij gezet die alleen -zoals je vroeger zei- grote mensen lekker vinden. Welke lust jij nu wel? 

1. Olijven

Nog nooit hebben we een kindje zien smullen van een bakje olijven. De horror wanneer je een olijf in je mond stopt, terwijl je denkt dat het een druif is… Yikes! We hebben het allemaal meegemaakt. 

via GIPHY

 

2. Witlof

Een gerecht wat we als kind allemaal moesten eten. Met ham en kaas uit de oven was het al een stuk beter, maar het bleef een bittere groente die gewoon écht niet lekker was. Now we lof it 😉

via GIPHY

 

3. Koffie

Het zwarte goud! Vroeger moesten we er niets van weten, maar inmiddels kunnen we niet zonder. Koffie moet je leren drinken. Eerst met melk en suiker en voor de echte diehards gewoon zwart. Cheers!

via GIPHY

 

4. Kaasplankje

Als kind begrepen wij nóóit waarom je tijdens het uiteten een kaasplankje zou bestellen als dessert. Er staan zoveel lekkere dingen op de kaart! Waarom zou je een kaasplankje kiezen boven een crème brûlée? Inmiddels weten we dat je al die bijzondere kaasjes moet leren waarderen en dat het eigenlijk best lekker is.

via GIPHY

 

5. Asperges

Eén keer per jaar zijn asperges in het seizoen. Het was dan ook een speciale maaltijd die wij als kind echt niet konden waarderen. Onbegrijpelijk keken we toe hoe onze ouders intens genoten van deze groente. Inmiddels snappen wij wel waarom. 

via GIPHY

 

6. Alcohol

Oké, van alcohol is het logisch dat alleen volwassenen het lusten, want als kind weet je natuurlijk niet hoe het smaakt. Maar de geur van rode wijn en bier was al genoeg om als kind van te walgen. Funny how things change 😉 Toch heb je binnen deze categorie ook weer verschillende levels. Bij ‘grote mensen drankjes’ denk je al snel aan whisky of advocaat. 

via GIPHY

 

7. Spruitjes

De classic. Het meest gehate voedsel door iedereen onder de twintig jaar. Inmiddels realiseren we ons dat het heus niet zo verschrikkelijk smaakt. 

via GIPHY

 

8.  Pure chocolade

Niets lekkerder dan een groot stuk chocolade. Hoe ouder je bent, hoe meer je de sterke smaak van pure chocolade kunt waarderen. En wanneer je eenmaal gewend bent aan pure chocolade, wil je niets anders meer. 

via GIPHY

En mag jij jezelf straks volwassen noemen? Yay! Hier lees je tips en gerechten voor jouw 21 diner. 

Beeld: iStock.com

Must reads 👀