Beauty

Minx nagels

Hou jij van experimenteren met nagellak? Probeer dit dan eens: Minx manicure. Dit is een manicure die nog heel nieuw is en helemaal hot is in Amerika.

Minx manicure is een techniek waarbij er een flinterdun laagje folie op je nagel geplakt wordt met een leuk motiefje of aparte kleur. In dit artikel zal ik je er wat meer over vertellen.

minx

Minx manicure is een methode die ontstaan is in Californië. Lady Gaga, Beyonce en Blake Lively zijn er al mee gespot en het idee is dat het nu ook in Europa meer bekendheid krijgt.

De folies zijn verkrijgbaar in honderden verschillende kleuren en uitvoeringen en het heeft veel voordelen. Zo zijn ze snel aan te brengen. Je maakt de folie warm en binnen enkele seconden zit het op je nagel geplakt en hoeven ze niet lang te drogen. Ook gaan ze uiterlijk twee weken lang mee en zijn ze ook nog eens heel milieuvriendelijk. Om ze eraf te halen hoef je de folie alleen maar warm te maken met een föhn en dan bij te knippen of te vijlen.

Een nadeel is dat ze vaak duurder zijn om aan te brengen in een nagelsalon. Je kunt ze ook zelf aanbrengen, maar dat kan erg lastig zijn. Mocht je ze toch zelf willen aanbrengen dan kun je ze kopen bij de webshop van Incoco of bij de Kruidvat. Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je ze aanbrengt.

1. Maak je handen goed schoon en verwijder eventueel nagellak met nagellakremover. Ook als je geen nagellak op hebt is het goed om met nagellakremover over je nagel te gaan. Zo wordt de nagel helemaal schoon.

2. Vijl al je nagels even lang en in dezelfde vorm.

3. Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje.

4. Vijl je bovenkant van je natuurlijke nagel of kunstnagel glad met een polijstvijl.

5. Kies een leuke print folie uit en controleer of de maten op je nagels passen. Kijk goed op de verpakking welke code erop staat. FR is voor vingernagels en TR is voor teennagels of brede vingernagels.

6. Vervolgens verwarm je de folie onder een warmtelamp van 200 tot 250 watt. Wacht tot de folie warm en soepel aanvoelt.

7. Neem de juiste maat van het velletje. Raak de plakkant van de folie niet teveel met je vingers aan. Hierdoor blijft de folie namelijk minder goed zitten.

8. Druk de folie tegen de nagelriem aan en bevestig de rest van de folie over de lengte van de nagel.

9. Verwarm de folie weer. Druk de folie aan op de zijkanten van de nagel. Houdt de folie tijdens het aanbrengen warm. Zo voorkom je plooien in de folie.

10. Knip nu de folie af tot de rand van de nagel. De overige folie vijl je eraf met een vijl.

11. Tadaa! Je eerste nagel zit er nu op. Herhaal het ritueel bij al je nagels en jij hebt beautiful Minx nails!

Voor de duidelijkheid hier nog een filmpje waarop je goed kunt zien hoe het aangebracht moet worden:

Lijkt je dit toch te ingewikkeld en wil je het liever laten doen in een salon? Kijk dan op deze site voor de dichtstbijzijnde salon bij jou in de buurt. Een behandeling duurt vaak een half uurtje en kost rond de 35 euro (soms ook wat duurder).

-

Sabrina van afterDRK heeft haar Minx nagels laten doen bij American Nails aan de Albert Cuypstraat 123 in Amsterdam.

Wat vinden jullie van de Minx manicure?

Door Gabriella

Bron: Famespy, Minx

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved