Winged eyeliner

Beauty door Redactie

Sinds de komst van Amy Winehouse is de eyeliner hot and happening. Als je iets gewaagder wilt dan een simpel lijntje, dan is de winged eyeliner echt iets voor jou. Met deze vijf tips creëer je een mooie en strakke winged eyeliner.

Ten eerste is het belangrijk hoe je de winged eyeliner aanbrengt. Neem de tijd en zorg dat je achter een tafel zit, zodat je je arm ergens op kunt laten leunen. Een winged eyeliner uit de losse hand maken is namelijk lastiger.

Nu is het tijd om de juiste hoek te bepalen voor je winged eyeliner. Pak een penseel en leg die schuin vanaf de buitenkant van je neusvleugel tegen je buitenste ooghoek. Dit wordt de hoek die je met de eyeliner trekt.

Maak jij het lijntje bij iemand anders? Vraag dan of diegene omlaag wilt kijken, richting haar neus. Hierdoor hangt het fel van het ooglid beter om een strak lijntje te trekken.

Trek niet in 1 keer een lijn maar doe het in kleine stukjes. Begin hierbij bij je binnenkant van je ooglid en werk naar de buitenkant van je oog toe.

Gebruik een eyeliner en een oogschaduw. Eerst trek je een lijntje met de eyeliner. Vervolgens maak je een dun kwastje nat en doe je daar een beetje matte zwarte oogschaduw op. Dit trek je nog een keer over het lijntje om de winged eyeliner nog beter uit te laten komen.

Met deze gel eyeliner van Essence met kwastje kun je een perfecte winged eyeliner maken. Om het af te maken breng je de oogschaduw van Bourjois (nr. 07 Noir Emeraude) aan over de eyeliner.

Een andere manier om een winged eyeliner te trekken wordt in het filmpje hieronder beschreven.

Door Gabriella