Lifestyle

Uitgaan: alles wat wij er niet aan missen tijdens deze lockdown

 

Oké, we admit it: wat missen we het uitgaan. Wij kunnen niet wachten tot de voetjes weer van de vloer mogen. Maar tijdens dit gemis vergeten we soms welke situaties tijdens het uitgaan juist ver-schrik-ke-lijk zijn. Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel zaterdagavond met wat minder verdriet weer op de bank kruipt. 

1. Het ongemak begint thuis al

De grote vraag: wat moet je aan?! Niet iets wat te warm is want je bent wel van plan je beste moves te laten zien in de club. Maar de outfit moet ook weer niet te kóud zijn, vooral in de winter is dat niet handig. Na 300 WhatsApp-berichtjes verder met je besties weet je het nog steeds niet. Keuzes, keuzes… 

via GIPHY

 

2. Even wachten…

De groep is compleet en jullie kunnen niet wachten om te dansen. Vol goede moed lopen jullie naar jouw favoriete bar. Let’s go! Maar dan zie je opeens de enorme rij. Voordat jullie kunnen proosten op de avond ben je al snel een uur verder. En dan nog maar te zwijgen over de entree die je moet betalen. €15 euro lichter en het échte uitgaan moet nog beginnen. 

via GIPHY

 

3. De garderobe 

Yes! Jullie zijn binnen en het uitgaan kan beginnen. Alleen nog éven jouw jas opbergen. Maar: ook dit valt tegen. Daar is rij nummer twee. Wanneer je ein-de-lijk aan de beurt bent krijg je een bonnetje. De kans is groot dat iemand van jouw groep dat bonnetje sowieso verliest. Of laat vallen. Hoe dan ook, het wordt een zoektocht. 

via GIPHY

 

4. First round’s on me! 

De entree is betaald, de jassen hangen in de garderobe… Tijd voor het leed dat drinken bestellen heet. Het begint al wanneer iedereen iets anders wil drinken. De ene wil een biertje, de ander gaat aan de frisdrank, weer een ander heeft zin in een mixje… Hang on, hoe ga ik je dat allemaal onthouden? Vervolgens staat er bij de bar een rij waar je u tegen zegt. Nadat drie verschillende mensen hebben voorgedrongen mag je eindelijk je bestelling plaatsen bij een barmedewerker die jou niet kan verstaan. Om daarna o.a. vijf euro voor een sinasje af te rekenen. Cheers!

via GIPHY

 

5. Overvolle dansvloer

Woo-hoo! Tijd om te dansen. En met jou zijn er nog veel meer mensen met hetzelfde idee. Na drie nummers ben je al die bezwete lichamen om jou heen helemaal zat. En de muziek is eigenlijk ook niet wat je leuk vindt. Plus je merkt nu ook dat je al een tijdje niet in de sportschool bent geweest met deze conditie. En dat is nooit leuk om aan herinnerd te worden. Uhm, was dit juist niet het leukste gedeelte van uitgaan?

via GIPHY

 

6. De avond raakt ten einde

En jij wilt naar huis. Maar je besties denken daar anders over. Die bestellen rustig nóg een drankje en dansen met volle energie. Jij daarentegen kan. niet. meer. Omdat je geen party-pooper wilt zijn – jij bent immers altijd degene die over uitgaan zeurt – zet je nog even door. Ondertussen droom je stiekem van je bed. 

via GIPHY

 

7. The day after

Die is nooit leuk. Met een beetje mazzel word je wakker zonder kater, but who are we kidding. Hoofdpijn gegarandeerd. En dan stromen de berichtjes langzaam binnen met alle gekkigheid die je vannacht hebt uitgehaald. Oei… de video waarin jij losgaat op de dansvloer had niet gehoeven. Waarom wilde je ook alweer zo graag uitgaan?

via GIPHY

Toch is het niet állemaal slecht. Check deze dingen die jij en je vriendinnen weer gaan doen als jullie favoriete bar weer open is. 

Beeld: iStock