How-to: de najaarsmake-uptrends

Beauty door Redactie

Ook op beautygebied zijn er trends voor het voor- en najaar. Hier schreven we eerder al over. Benieuwd hoe je de najaarsmake-uptrends zelf kunt maken? Lees dan gauw verder!

6beautytrends

Trend 1: Lijnenspel

Ben je niet gezegend met een vaste hand, maar wil je wel een mooi lijntje die aan het eind van je oog een beetje opwipt? Probeer dan dit trucje. Pak een spiegel en leg deze op tafel. Plant vervolgens je ellebogen stevig op de tafel om uitschieters te verkomen. Ready, steady, line! Trek dan je bewegend ooglid strak met je wijs- en middelvinger, en trek een lijntje net boven de wimperrand van de binnenste naar de buitenste ooghoek. Je kunt het lijntje dun beginnen en dan breder laten uitlopen naar buiten toe.

6beautytrends

Trend 2: Rode lippen

Wil je rode glamourlippen? Teken met een rood lippenpotlood een lijntje rond de rand van je lippen. Dat zorgt voor een goede basis en voorkomt het uitlopen van je lipstick. Kleur je lippen ook in met deze lipliner voor een langhoudend resultaat, en breng dan de lipstick aan. Et voilà: mat of glans, met of zonder lipgloss… smashing red lips!

6beautytrends

Trend 3: Blozende Blush

Met blush kun je qua textuur alle kanten op. Zowel de poederblush als de crèmeblush is dit seizoen in. Leg het accent op je jukbeenderen. Breng met je vinger of een borsteltje je blush aan net onder je jukbeenderen en laat hem pas vervagen bij je slapen (naast het oog). Om je blush meer ‘oemf’ te geven, een echte blikvanger, gebruik dan een beetje lipstick of oogschaduw in een licht bruine tint. Breng een highlight aan op de bovenkant van je wang, net onder het oog, voor een mooi glans effect.

6beautytrends

Trend 4: Het naakte nude

Lekker fris, zo’n nude look. Een enkeling is gezegend met een egaal huidje, maar voor vele gaat de ‘net uit bed’ look niet op. Er zijn nog altijd wallen die moeten worden gecamoufleerd. Het frisse make-up loze gezicht is wel na te maken!

Wat moet je daarvoor doen? Werk met een concealer eerst kringen, plekjes en onzuiverheden weg. Smeer ook een klein stipje langs de mondhoeken en neusvleugels. Dan is het tijd voor de foundation. Vergeet daarbij je oren en hals niet. Met een lichte bronspoeder kun je je gezicht ‘shapen’: breng met een borstel voorzichtig wat poeder aan op je voorhoofd, neusbrug, jukbeenderen en wangen. Met een transparante poeder maak je je make-up af.

6beautytrends

Trend 5: Simpele Smokey

Ook zo jaloers op de ‘va-va-voom’ oogmake-up van Kim Kardashian? Let dan goed op, en maak ze zelf net zo mooi.

Wat heb je nodig? Koop een oogschaduwpaletje met gelijkaardige tinten bruin, grijs of paars. Breng de basiskleur aan op het bewegend ooglid, dat is meestal de minst opvallende kleur uit het palet. Accentueer daarna je binnenste ooghoeken met een lichte, glanzende kleur zoals goud, zilver en parelmoerwit. Hiermee breng je meer diepte in je blik. De meest intense kleur gaat in de buitenste ooghoek. Voor een katachtig effect laat je je oogschaduw vervagen naar de wenkbrauwen toe. Laat tot slot de kleuren in elkaar vervagen door lichtjes met een borsteltje er overheen te strijken. Extra mooi tijdens een avondje uit, in de club of bij een romantisch kaarslichtje met vriendlief.

6beautytrends

Trend 6: Herfstachtig bruin

De makkelijkste trend van het najaar! Je hebt een bruine oogschaduw, terracottakleurige blush en een bruingetinte lipstick nodig. Vooral de manier waarop je het aanbrengt maakt het verschil. Kies voor een bruintint die je op het bewegend ooglid aanbrengt en lichtjes verzacht richting de arcadeboog. Mascara slaan we over bij deze look. Dan neem je wat bronspoeder of terracotta blush en accentueer je met een grote borstel je jukbeenderen. Tot slot breng je je lipstick aan door die zachtjes met je vingers op je lippen te kloppen. Een mooi ‘herfst-proof’ make-upje.

Welke beautytrends heb jij al uitgeprobeerd?

Bron: beauty&you, style.com

Door Marjolein