Series & Films

Dit is alles over de serie die we vroeger allemaal keken: Het Huis Anubis

Een mysterie, duizend vragen dit is Het Huis Anubis. Deze spannende Vlaams/Nederlandse jeugdserie was vanaf 2006 tot 2009 te bekijken op Nickelodeon. Dagelijks zaten wij, trouwe fans aan de buis gekluisterd om de avonturen van de club van de oude wilg op de voet te volgen. Sommige van ons wilde er spontaan voor naar een internaat in de hoop het soortgelijke mee te maken.

Dit is alles over Het Huis Anubis

Nu te bekijken
Het Huis Anubis was altijd te bekijken op YouTube, maar een tijdje geleden is de serie eraf gehaald tot grote teleurstelling van alle fans. Gelukkig kwam daar snel het nieuws achteraan dat onze favoriete jeugdserie vanaf nu te bekijken is op Videoland. Gillen! Alle afleveringen zijn precies hetzelfde gebleven op een verandering na. Het intro is veranderd, maar daar kunnen we wel mee leven.  Dat Het Huis Anubis erop staat is een hele goede reden om massaal Videoland te nemen. 

Nieuwe seizoen gaat toch niet door
Eerder dit jaar liet Achemed Akkabi (Appie) via zijn Instagram weten dat er een nieuw seizoen Het Huis Anubis aan zou komen waarin een volwassen Appie, gespeeld door Achmed zelf, terug zou keren naar het huis. Helaas werd kort daarna duidelijk gemaakt dat dit plan on hold staat. Of er ooit nog wel een terugkeer komt is niet duidelijk. Snik, snik!

Even een terugblik
Het verhaal begon allemaal met de komst van Nienke, 'de nieuwe' hoe Patricia haar altijd snerend noemde. Nienke heeft geen ouders meer en daarom heeft haar oma altijd de zorg op zich genomen, maar omdat ze zelf het bejaardetehuis in moet gaat Nienke in een internaat wonen. Hier wonen ze met negen tieners onder begeleiding van Victor. Wanneer Nienke als ontgroening op de zolder moet slapen komt ze erachter dat het huis veel geheimen bevat. De club van de oude wilg ontstaat en samen gaan ze op onderzoek uit, maar er zijn kapers op de kust en geheel ongevaarlijk is het niet.

Hoogtepunten
Onze favoriete serie was natuurlijk mega spannend. We waren ontzettend bang voor Rufus en vonden Victor ook een ontzettende creep, maar er zaten ook zoveel leuke momenten in. De hoogtepunten om je geheugen een beetje op te frissen zetten we op een rijtje. Herriner je je nog de kerstmusical die door de leerlingen bedacht moest worden? Een eis was dat het een origineel verhaal moest zijn. Mara en Amber gingen fanatiek de strijd met elkaar aan. Amber heeft toen het verhaal van Sarah gebruikt om te winnen. Er humoristisch aangezien het de waarheid was en onder andere Victor ook in de zaal zat die natuurlijk met hetzelfde avontuur bezig was.  Een spetterende musical werd het zeker.

Ben je de aflevering vergeten waarin de bewoners een speciaal optreden organiseren voor hun favoriete leraar Jason zijn afscheid. Hij werd ontvangen met een scheetkussen van wie had het anders kunnen zijn: Appie. Er kwamen allemaal sterren optreden, zo was Jeroen bijvoorbeeld Elvis. De band was verwisseld en daarom moest hij in het Chinees zingen. Mega grappig! Hadden wij maar zulke leuke docenten om afscheidsfeestjes voor te organiseren.

De Halloween party was ook een groot succes in Het Huis Anubis. De bewoners besloten een afscheidsfeestje te organiseren voor Mara en Patricia stelde voor Truth or Dare te gaan spelen. Dat kan alleen maar uit de hand lopen. Zo moest Appie maden eten en besloot ze te verwisselen voor spaghetti. Fabian en Joyce werden uitgedaagd te zoenen wat Nienke heel erg jaloers maakte.

Films, theater shows en muziek
Het Huis Anubis was zo'n groot succes dat de makers besloten een film te maken: Het Pad Der Zeven Zonden. Hier bleef het niet bij. Hierna volgde De Wraak Van Arghus en De Terugkeer Van Sibuna. De fans namen alleen geen genoegen met hun helden op het scherm bekijken. Ze wilden ze ook in het echt in actie zien. Dus hup, daar ging de cast het theater in. Eerst met De Graal Van De Eeuwige Vriendschap en vervolgens met De Legende Van Het Spooktheater. Ook de nieuwe Anubis cast hebben een film en theatershow gehad. In hun theatershow keerde zelfs enkele oude castleden terug, maar dit werd nooit zo'n groot succes als de oorspronlijke bewoners. Al snel werd er ook een CD uitgebracht met daarop liedjes van alle castleden. Wij kunnen ze nog allemaal meezingen en kunnen stiekem nog een traantje laten om het liedje 'Hij'.

Merchandise
Ook met de merchandise is flink uitgepakt. In principe kun je heel je kamer inrichten met je favoriete jeugdfilm. Posters, lampen en dekbedden. Alles om je kamer in de Huis Anubis sfeer te brengen. Ook zijn alle boeken van de serie nog te koop en veel leuke spellen. Via sites als marktplaats vind je ze voor een goedkoop prijsje. Altijd leuk om te hebben toch ;).

Hoe is het nu met de cast
Altijd al benieuwd geweest hoe de cast er nu uit ziet? Bekijk dan hier hun Instagram foto's. Geloof me je wil naar beneden gaan om Mick te zien. Hij was al knap, maar is nu een mega hunk!

Nienke Martens, Loek Beernink

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door loek beernink (@loekbeernink_) op

Fabian Ruitenburg, Lucien van Geffen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucien van Geffen (@lucien_van_geffen) op

Amber Rosenbergh, Iris Hesseling

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Iris Hesseling 🍃 (@irishesseling) op

Appie Tayibi, Achmed Akkabi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Achmed Akkabi (@achmedakkabi) op

Joyce van Bodegraven, Marieke Westenenk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marieke (@mariekewestenenk) op

Jeroen Cornelissen, Sven de Wijn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sven de Wijn (@sven_de_wijn) op

Victor Rodenmaar, Walter Crommelin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Walter Crommelin (@walcrom) op

Mara Sabri, Liliana de Vries

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Liliana de Vries (@lilianadevries) op

Mick Zeelenberg, Vincent Banic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vincentbanic (@vincentbanic) op

Beeld: Nickelodeon
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved