Lifestyle

Een eetbank in je interieur? Dit is waarom dat zo populair is

Wij zijn echt stapelgek op alles wat met interieur te maken heeft een daarom houden we jullie graag op de hoogte van alle nieuwe trends.  De eetbank in je interieur is vandaag aan de beurt. Eetbanken zie je steeds vaker terug in woonkamers, keukens, magazines en woonwinkels. We vertellen je er graag meer over en geven je direct een portie inspiratie voor jouw eigen eethoek.

Voordelen van een eetbank in je interieur 

1. Je hebt meer zitruimte
Laten we beginnen met de grootste pro van een eetbank in je interieur: er is meer plek om te zitten. Handig dus als je graag thuis etentjes geeft voor al je besties. Is jouw vriendengroep zó groot en wil je je extra zitplekken aan de kopse kant? Een hoekbank is dan ook een optie. Zo creëer je een gezellig hoekje en heb je er ook een plaatsje bij voor een nieuwe gast.

eetbank in je interieur

2. Het is super knus
Een eetbank in je interieur is niet alleen handig, maar het geeft ook een knusse uitstraling aan je eetkamer. Als je het allemaal écht luxe wil maken, dan kies je voor een exemplaar van leer. Vind je dat niks, dan bestaan er gelukkig ook stoffen versies, no worries! Bijvoorbeeld in een warme koperkleur. Ben jij meer van de stoere looks, dan is een houten bankje zonder rugleuning natuurlijk ook een optie. 

3. Je bespaart ruimte
Met een eetbank in je interieur kun je veel ruimte besparen, wat erg handig kan zijn als je maar weinig ruimte hebt in je keuken. Je kan de eetkamer bank bijvoorbeeld ook tegen de muur plaatsen, wat met eetkamerstoelen niet mogelijk is. Met een eetbank in je interieur kan je er namelijk super easy vanuit de zijkant inschuiven.

4. Je kan hem overal voor gebruiken
Tegenwoordig zie je dat zo’n eetbank niet alleen als vervanging van eetkamerstoelen aan de eetkamertafel wordt gebruikt. Een eetbank in je interieur past ook bijvoorbeeld in de hal of woonkamer. Vooral houten banken zonder rug zijn hiervoor geschikt. Ze hebben weinig ruimte nodig, maar het ziet er wel direct gezellig en sfeervol uit. 

5. Je kunt hem op maat maken
Een eetbank kun je net als eetkamerstoelen laten bekleden in de stof en kleur die jij mooi vindt. En zorgen te maken of het wel in je huisje past, hoeft ook niet, want eetbanken zijn er in verschillende afmetingen. Het fijnste van een eetbank in je interieur is misschien wel het aanschuiven onder de tafel. Als je dat ook wil, meet dan goed de ruimte op tussen de poten van de eetkamertafel. Bij Löwik Meubelen heb je in ieder geval genoeg keus uit een heleboel mooie merken die in diverse interieurstijlen verkrijgbaar zijn. Je kunt de collectie online bekijken, maar als je liever even wil testen hoe hij zit, is er ook een woonwinkel. Kun je direct een lekkere lunch scoren terwijl je professioneel advies krijgt over je interieur 😉

Must reads 👀