Make-up tips voor meiden met sproeten

Beauty door Redactie

We horen heel vaak dat meiden met sproeten een klaagzang aanheffen. Laatst in de trein nog; “je ziet mijn sproeten door mijn foundation heen, maar ik ga niet nog donkerder foundation kopen, dan zie ik er helemaal niet uit”. Maar juist een beetje make-up is perfect voor meiden met sproeten.

We moeten dit er wel bij zeggen; wij zijn gek op sproeten! We vinden ze bijna altijd heel goed staan, je hebt ze niet voor niets van moeder natuur gekregen. Deze tips zijn voor meiden die van hun sproeten houden, maar er zijn ook tips voor meiden die niet zo gek zijn op hun sproeten.

Make-up tips voor meiden met sproeten

Een meisje met sproeten in een reclame voor Dove. De wereld doet haar geloven dat haar sproeten lelijk zijn. Maar zeg nou zelf, dit meisje is zo mooi!

Tip 1: Kies een foundation en concealer die bij jouw huid passen. Mensen met sproeten hebben vaak de neiging om ze met foundation weg te werken. Dat moet je dus juist niet doen! Bijna iedereen vindt sproeten ontzettend mooi. En in ieder geval een stuk mooier dan een plamuur laag op je gezicht.

Tip 2: Als je dan toch per se je sproeten weg wilt werken gebruik dan een vloeibare concealer die alles wegwerkt.

Tip 3: Kies voor zachte kleuren blusher die goed bij je huidskleur passen. Gebruik nooit roze, zeker niet als je rood haar hebt.

Tip 4: De beste manier om mensen af te leiden van je minpunten (voor sommige mensen zijn hun sproeten hun mispunten) is om ergens anders de focus op te leggen. Maak je ogen bijvoorbeeld extra donker op, of geef je lippen een opvallende kleur.

Make-up tips voor meiden met sproeten

Twee bekende dames met sproeten. Julianne Moore en Lindsay Lohan.

Tip 5: Kies met lippenstift voor perzik, beige, bruin en rood. Ga niet voor roze, lichte kleuren en oranje. Deze kleuren complementeren je huid absoluut niet.

Tip 6: Maak je wenkbrauwen netjes door ze goed bij te houden met een pincet. Kleur ze vervolgens bij met een potlood in dezelfde kleur als je haar.

Tip 7: Test alle producten eerst uit voor je ze koopt. Dit kan bijvoorbeeld op je hand.

Ben jij trots op je sproeten of ben je ze liever kwijt?

Bronnen: Ehow.com, Elle.com

Door Marit