Getest: Gel foundation van Bourjois

Beauty door Redactie

Bourjois heeft een nieuwe foundation: Healthy Mix Serum. Deze gel foundation belooft 16 uur te houden en bevat hypervitamines. Girlscene test het!

Deze gel foundation is speciaal voor een vermoeide, doffe huid ontwikkeld. Om de huid weer stralend te krijgen, is de foundation verrijkt met vitamines en antioxidanten van onder andere de gojibes (de powervrucht die veel gegeten wordt door sterren als Liz Hurley, Kate Moss en Madonna).

bourjoisfoundation

Uiterlijk
De flacon oogt jong en fris en heeft een handig formaat, zodat het ook mogelijk is om hem mee te nemen. Maar doordat de flacon klein oogt, lijkt het ook of er minder in zit. Er zit echter 30ml in en dit is een normale inhoud voor een foundation.

Geur
De foundation heeft een frisse ‘make-up-geur’. Toch hoef je niet bang te zijn voor een allergische reactie, want deze make-up is hypoallergeen.

Structuur
Bij de woorden ‘gel foundation’, werden we niet meteen enthousiast. Maar de structuur is erg fijn. Niet te ‘gellerig’ en zeker niet dik of plakkerig. Je merkt wel dat hij wat dunner is dan een normale foundation, maar daardoor smeert het ook erg mooi uit en moet je je best doen om een streep te creëren. De foundation droogt snel op en voelt meteen zacht aan op je huid. Dit zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat Bourjois voor de naam 'serum' heeft gekozen.

Uitwerking
Voor een natuurlijk resultaat is deze foundation top. Je kunt hier geen masker mee creëren en al helemaal geen strepen. Wel dekt hij goed oneffenheden. Heb je last van rode plekken of acne, dan kun je misschien beter een concealer of een foundation nemen die beter dekt. De glans die deze foundation geeft is erg mooi en geeft zeker geen glimhoofd. Hij blijft lang zitten, een hele dag sowieso. Ook een regenbui overleeft hij, met water alleen krijg je hem er echt niet af.

Swatches

bourjoisswatchesserumVlnr: 52 Light Vanille - 53 Light Beige - 54 Beige -57 Bronze

Prijs
€ 14,50

De Bourjois Healthy Mix Serum Foundations zijn o.a. verkrijgbaar bij Etos en online via Drogisterij.net.

Ben jij ook altijd opzoek naar de perfecte foundation voor jouw huid?

Door Esmée