Foundation in de winter

Beauty door Redactie

De meeste meiden passen wel hun kleding aan in de winter, maar vergeten een essentieel iets: de foundation. Waar moet je op letten bij een foundation voor de winter?

Misschien gebeurt het jullie zelf per ongeluk ook wel, of zie je het bij het meisje naast je in de bus: de foundation strepen op de kaak of bij het voorhoofd. Dat is de grote foundationfout. De kleur van je huid is in de winter nou eenmaal een paar tinten lichter dan in de zomer. Maar naast de kleur, is de conditie van je huid ook anders.

winterfoundation1

Hydratatie
Door wind, kou en de grote temperatuursverschillen tussen binnen en buiten, droogt je huid sneller uit. Daarom is het sowieso verstandig om een foundation te gebruiken die hydrateert. Je kunt natuurlijk ook een vollere dagcrème onder je foundation gebruiken.

winterfoundation3

Kleur
De juiste kleur vind je niet door een foundation op je hand uit te proberen. Beter is het, om hem bij je kaaklijn aan te brengen en te kijken of de kleur niet te veel verschilt van je gezicht en nek. Echt hygiënisch is dat met een tester niet, dus een andere truc is om de kleur te testen op de binnenkant van je pols. Dat is een licht stukje huid, dat meestal overeen komt met de kleur van je gezicht en nek. 

winterfoundation4

SPF
In de zomer is een spf (Sun Protection Factor) erg belangrijk omdat er dan veel UVB-stralen zijn, die de huid verbranden. In de winter is die kans er bijna niet, maar zijn de stralen wel degelijk schadelijk. Nu hoef je je nog niet druk te maken over rimpeltjes, maar over vijftien jaar zul je daar heel anders over denken. Daarom is het niet verkeerd om voor een foundation of dagcrème te kiezen met een spf.

Foundations die zich aan de kleur van je huid aanpassen bestaan tegenwoordig ook! Zoals;

winterfoundationloreal

Loreal True Match foundation, € 14,99

winterfoundationmaxfactor

Max Factor Second Skin Foundation, € 16,95

winterfoundationbiotherm

Biotherm Aquaradiance Light! met spf 10, € 29,95

winterfoundationrimmel

Rimmel Match Perfection Foundation, met spf 15, € 12,95

Gebruiken jullie in de winter een andere foundation dan in de zomer?

Bron foto’s: Weheartit.com en photodonuts.com

Door Esmée