Red Smokey Eyes

Beauty door Redactie

De smokey eyes met zwart/grijs kennen we al. In de modeshow van Nina Ricci zagen we een andere variant: de red smokey eyes. Dit is de nieuwe look voor het voorjaar van 2011. Het is best gewaagd, maar het ziet er dan wel echt cool uit. Wil jij weten hoe je de red smokey eyes maakt, lees dan verder.

redsmokey

De kleur rood is best heftig, dus je zou ook een andere kleur met dezelfde tint kunnen kiezen. Je zou bijvoorbeeld ook roze of een lichte kleur paars kunnen gebruiken. Wanneer je smokey eyes hebt, is het belangrijk dat je de rest van je gezicht rustig houdt. Gebruik dan bijvoorbeeld geen lippenstift, maar een doorzichtige lipgloss. Een beetje blush op je wangen en je bent klaar om de deur uit te gaan.

redsmokey

Om deze look te creëren heb je twee verschillende kleuren rood nodig, een lichte en een donkerdere kleur rood. Als je bijvoorbeeld roze wil, moet je hetzelfde doen. Als je maar een donkere en een lichtere tint gebruikt. Ook heb je een zwart oogpotlood nodig en een zwarte mascara om het af te maken.

Stap 1

Breng met het oogpotlood een zwarte lijn aan op de rand boven je wimpers en onder je oog. Vervaag deze met een wattenstaafje of met een kwastje, zodat de lijn minder hard wordt.

redsmokey

Stap 2

Breng nu de donkere kleur oogschaduw aan op je ooglid. Doe dit boven het zwarte lijntje en begin bij je ooghoek. Ook aan de onderkant van je oog kun je een dun lijntje maken met deze kleur oogschaduw. Deze vervaag je daarna weer met een kwastje of wattenstaafje.

redsmokey

Stap 3

Breng nu de lichtere kleur aan op je bewegend ooglid en probeer de lijn van je wenkbrauw te volgen. Begin bij je wimperrand en ga door tot je arcadeboog. Je kunt zelf bepalen hoe donker je je ogen wilt opmaken. Aan het einde kun je de mascara aanbrengen en eventueel een neutrale lipgloss.

redsmokey

Nu heb jij de red smokey eyes!

redsmokey

Ga jij deze look uitproberen?

Door Myrre