Lifestyle

Wil je lezen: dít is de goede manier om jouw smartphone op te laden

De batterij van een nieuwe smartphone werkt altijd amazing. Want, je kan er vaak dagen mee doen. Hoe langer je een telefoon hebt, hoe vaker je moet opladen… Die struggle ken je vast wel. Zijn er eigenlijk dingen die je kunt doen om de levensduur van een smartphone batterij te verlengen? Je leest het hier. 

De goede manier om een smartphone op te laden

Batterij experts vertellen aan The New York Times dat je een telefoon kunt opladen zoals je wil. Why? Nou, in the end maakt het niet uit, omdat de levensduur van je batterij toch wel naar beneden gaat. Oei. Toch zeggen dezelfde researchers dat je wél iets kunt doen om de levensduur van je batterij te iets verlengen. Namelijk, minder vaak je telefoon tot 100% opladen én niet helemaal laten leeglopen. Oeh! Als je dus je telefoon tussen de 20%-80% houdt, dan blijft je batterij het langst happy.  

Wat de makers zeggen 

De makers van onze beloved smartphones willen niet laten weten hoe je de levensduur kunt verlengen. Wel staan op de websites een aantal oplaadtips. Hier komen ze. Apple laat weten dat je de telefoon kunt opladen, wanneer je dat zelf wil. Het zou hierbij niet nodig zijn om de telefoon helemaal leeg te laten lopen, voordat je hem dus weer opnieuw oplaadt. Samsung geeft als tip dat regelmatig opladen juist het beste zou zijn. Zij raden aan om je batterij altijd boven de 50% te houden. Ook geven zij aan dat het slecht voor je telefoon is om hem na 100% nog in de lader te laten. Oei. Doen we dat soms allemaal wel niet? Snel mee stoppen dus!

Onze generatie is always online. Kun jij het je nog herinneren hoe het was om geen telefoon bij je te hebben? Waarschijnlijk niet.. Doordat we altijd online zijn, zijn we ook bijna allemaal superverslaafd geworden aan deze handige apparaatjes. Deze tien dingen herken je vast als je het gevoel hebt dat je telefoon aan je hand zit vastgegroeid. Benieuwd naar de nieuwste iPhone? Hier lees je er alles over.

Bron: Cosmogirl | Beeld: IStock 

Must reads 👀