Report: M.A.C. Fall/Winter '11 make-up trends

Beauty door Redactie

Afgelopen week was Girlscene aanwezig bij de Fall/Winter '11 presentatie van het bekende beauty merk M.A.C. in Amsterdam. Zij lieten ons zien wat de trends zijn voor aankomend najaar. Terry Barber, director of make-up artistry van M.A.C., showde ons hoe je deze mooie looks creëert.

De sixties-look is het helemaal komend herfst/winter seizoen. Niet alleen bij verschillende kledingmerken zie je deze stijl terugkomen, maar dus ook bij de beautytrends. De kleur bruin is heel kenmerkend voor de jaren '60. Hieronder zie je een voorbeeld uit de modeshow van Chloe.

M.A.C. make-up trends 2011

Chloe, fall 2011

Terry Barber, director of make-up artistry van M.A.C., is al jaren werkzaam bij het bekende beautylabel. Hij liet ons afgelopen donderdag zien hoe je de mooie sixties-look creëert met verschillende bruin- en grijstinten.

creëert.

Breng een mooie bruine oogschaduw aan, doe dit aan de bovenkant en de onderkant van je ogen. Je mag de oogschaduw uitvegen tot aan je wenkbrauw, zorg dat je de kleur dan wel een beetje vervaagt.

M.A.C. make-up trends 2011

Je mag veel mascara gebruiken, zodat je een soort bambi-oog effect krijgt.

M.A.C. make-up trends 2011

Breng een beetje bronzer aan op je junkbeenderen. Werk van de bovenkant van je oor, naar de hoek van je mond. Zorg dat je een natuurlijke kleur bronzer gebruikt.

M.A.C. make-up trends 2011

Niet alleen de ogen worden bruin opgemaakt, maar ook de lippen krijgen een bruine glans. Misschien zou je niet zo snel kiezen voor een bruine lipstick of lipgloss, maar het staat wel erg mooi en natuurlijk.

M.A.C. make-up trends 2011

Dit is het resultaat en wij vonden het prachtig.

M.A.C. make-up trends 2011

Als je 's avonds je make-up nog iets heftiger wilt maken, kun je met een zwart/blauw oogpotlood nog een extra dikke lijn onder en boven je oog zetten.

M.A.C. make-up trends 2011

Deze look is net iets heftiger, maar perfect voor een avondje stappen. Wij gaan binnenkort ook aan de slag met bruine oogschaduw, mascara en oogpotlood, want wij willen de make-up net zo mooi krijgen als Terry's model. Dat wordt hard oefenen dus!

Wat vind jij van deze sixties look? Ga jij hem ook uitproberen?

Door Myrre