Food

Sounds like heaven: dit is het recept voor een Kitkat-Rolo taart

Ben jij ook zo gek op chocola? Kun je niet genoeg krijgen van KitKat repen en heb jij een rol Rolo’s binnen no time op? Houd je dan maar goed vast, want wij hebben het ultieme taart recept voor jou gevonden. Een Kitkat. Rolo. Taart. Yes. Hoe je dit amazing recept maakt lees je hieronder. 

Recept voor de lekkerste KitKat Rolo taart ever

Ingrediënten voor de KitKat Rolo taart 

– 1 pak biscuitmix
– 250 gram slagroom
– 5 zakjes vanillesuiker
– 250 gram roomkaas
– 1 eetlepel witte chocoladepasta
– 200 gram melkchocolade
– 4 pakken KitKat
– 2 rollen Rolo

kitkat rolo taart recept

Zo maak je deze lekkere KitKat Rolo taart

Om te beginnen verwarm je de oven voor tot 160 °C. Nu deze lekker aan het opwarmen is ga je van het biscuitmix een beslag maken. Op het pak staat precies hoe je dit moet doen en welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt. 

Daarna vet je de springvorm in met wat boter, dit doe je zodat de taart straks niet blijft plakken. The next step is het beslag in de springvorm gieten en de boel lekker gaan afbakken. Op het pak kun je ook vinden hoe lang de biscuitmix precies in de oven moet. Nu deze aan het bakken is, ga jij ondertussen alvast de slagroom met de vanillesuiker opkloppen. Daarna pak je er een tweede kom bij en hierin ga je de roomkaas en de witte chocoladepasta goed doorroeren. Deze moet nice and creamy worden. Blijf dus net zo lang kloppen tot dat het lekker romig is. Vervolgens mag het mengsel bij de slagroom. Roer het nog even goed door en laat het dan een half uur opstijven in de koelkast. 

Als de biscuit klaar is, moet je hem helemaal laten afkoelen. Yes, helemaal dus niet al stiekem beginnen als hij nog lauw is. Zo zal je taart gaan mislukken. Geef het daar alle tijd voor. Zodra de taart klaar is snijd je deze dwars door het midden. Zodat je twee helften platte helften krijgt. 

Je gaat nu een halve rol Rolo en een reep KitKat in kleine stukjes snijden. Deze doe je door het slagroommengsel. Met dit mengsel ga je de platte heften besmeren. Let erop dat je genoeg cream overhoudt voor de buitenkant. Vervolgens plak je de helften weer op elkaar en besmeer je de hele buitenkant met de rest van het mengsel. De taart mag nu voor een half uurtje terug de koelkast in, zodat alles goed kan opstijven. 

We zijn nu bijna bij het einde aangekomen. Het is tijd voor decoreren. Yes! Dat betekent ook bijna tijd voor proeven. Yummy. De laatste stappen gaan als volgt. Je smelt 200 gram melkchocolade en deze giet je langzaam over de taart heen. Druipers zijn niet erg, dit geeft juist een cute effect. Met het laatste beetje slagroommengsel ga je dotjes maken op de taart. Hierin druk je de Rolo’s. De overige KitKat hak je in stukjes en deze strooi je over de taart heen. Ou voilà, je taart is klaar. Pas je op dat je je vingers er niet bij op eet? 😉

Nu het kouder begint te worden, liggen er ook weer pepernoten in de supermarkt. Wij kunnen er niet genoeg van krijgen. Ben jij ook zo iemand die ze in september al lekker aan het inslaan is? Speciaal voor jou hebben wij dan dit recept. Je pepernoten hart zal er sneller van gaan kloppen. 

 

Bron: Favorflav | Beeld: IStock