Lifestyle

Ho Ho no: dit zijn dingen die je herkent als je een hekel hebt aan kerst

De kerstperiode is voor de meeste mensen de leukste tijd van het jaar. De gezelligheid, mooie kerstlichtjes en het samen zijn met familie. Toch zijn er ook genoeg mensen die niet warm worden van Mariah Carey haar All I want for chrismas is you. Ieder. Jaar. Opnieuw. Irritant. Dit zijn de 8 dingen die je herkent als je een hekel hebt aan kerst. 

1. All I want for chrismas

Iedereen vindt kerstmuziek onwijs gezellig. Op je werk draaien ze het liefst in november al. ‘Om alvast lekker in de stemming te komen’. Jij vindt het maar vreselijk al die rot nummers. All I want for chrismas, is not you Mariah Carey.

2. Alle kerstbomen op Instagram verzamelen

Je Instagram stroomt vol met foto’s van kerstbomen en andere decoraties. Iedereen wil showen hoe mooi hun woonkamer eruitziet. Jij vindt het maar irritant! Houd je Pinterest woonkamer lekker voor jezelf. 

3. Home alone in 3.. 2.. 1.. 

Ieder jaar zijn het dezelfde kerstfilms die opnieuw uitgezonden worden. Wat dacht je van al die happy romantische films? #cringe.

4. Je voelt je net de kerstman 

In de decembermaand gaat jouw bankrekening er helemaal aan. Cadeautjes geven vind je niet erg, maar blut zijn door die commerciële feestdag is niet jouw favourite manier van elkaar verwennen. 

5. Het leed dat kerstdiner heet 

De eerste paar uur van het diner zijn vaak nog wel een beetje leuk. Alleen duurt die dag zo onwijs lang. Voor dat je het weet hebben je ouders ruzie. Je moeder vindt het maar vervelend dat je vader niet meehelpt. Gezellig diner? Nou nee. 

6. Goede voornemens, yes minder eten bij het volgende diner

Iedereen heeft te veel gegeten, ieder jaar opnieuw. Je ligt standaard met buikpijn in je bed. Dus neem je je voor om volgend jaar minder te eten, minder te drinken en liever zijn om de mensen om je heen.

hekel aan kerst

7. Ik vind kerst niet leuk leave me alone 

Al je vrienden zijn hyped om dat stomme kerstfeest. Niemand die begrijpt waarom jij het maar niks vindt. Al die verbaasde blikken iedere keer als je zegt dat je niet kan wachten tot het lekker januari is. 

8. Happy reclames zijn the worst 

Zelfs als je relaxt tv zit te kijken ontkom je er niet aan. Een avondje tv kijken betekent kerst all over je beeldscherm. Kerstreclames komen er in allerlei vormen voorbij. De een is extreem happy en de ander super zielig. Doe ze maar gewoon allemaal niet. 

Wat ook zo stom aan kerst is, is dat het steenkoud is. In de winter hebben veel mensen last van een droge en schrale huid. Vooral als je op de fiets naar school moet en de wind zo langs je handen raast. Hier vind je alle tips om je huid lekker gehydrateerd te houden. 

Beeld: IStock

Must reads 👀