Festival beautytips

Beauty door Redactie

Een festival bezoeken is geweldig om te doen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je er een beetje toonbaar uitziet als je ’s ochtends brak je tent uit komt rollen? Girlscene geeft je festival make-up tips.

Make-up is nou niet bepaald iets waar je je tijdens een festival graag mee bezig wilt houden. Je wilt genieten van de sfeer, leuke mensen ontmoeten en de dag doorkomen met de paar uurtjes slaap die je gehad hebt. Dan wil je niet ook nog eens heel veel tijd in je looks moeten steken. Daarom wat tips op een rijtje voor je ogen, lippen, huid en haar, zodat dat in ieder geval helemaal festivalproof is.

festival

Ogen
Kies voordat je naar een festival gaat eerst wat looks uit voor de komende dagen. Ga je bijvoorbeeld alleen maar zwarte kleding dragen, dan is het leuk om daar 2 felle kleuren oogschaduw bij te kiezen. Neem daarnaast alleen het hoognodige mee wat je absoluut wilt gebruiken voor je ogen, zoals een potlood en/of mascara. Gebruik wel waterproof producten, voor het geval je getrakteerd wordt op een bierdouche van de buurman.

tent

"Goeiemorgen buurman......"

Lippen
Zit je echt mijlenver van de eerste douchegelegenheid af en heb je helemaal geen spiegel in de buurt? Dan kun je het beste een lippenbalsem met een kleurtje gebruiken. Naast een mooi kleurtje is je mond ook goed beschermd tegen droge lippen. Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je enorme scheuren in je lippen krijgt tijdens het keihard meebrullen met je favorieten artiesten.

festival

Huid
Of je poeder/foundation gebruikt is helemaal aan jou. Maar bescherm je huid in ieder geval goed tegen de zon. Je kunt zonnebrand gewoon onder je make –up dragen zonder dat het dan moeilijker aan te brengen is  of minder goed blijft zitten dan normaal.

Wil je je gezicht even snel opfrissen? Dan kun je een facial mist gebruiken. Dat is een spuitbus die wat water in je gezicht sprayed, zodat je je weer lekker frist voelt. Een mist helpt trouwens ook voor het fixeren van je make-up. Deze blijft dan veel beter zitten. Spray dan wel één keer, als je de hele bus gelijk opmaakt dan zit je mascara achter je oren.

evian

Evian Facial Mist is verkrijgbaar bij de drogisterij en kost rond de € 4.

Kijk uit met verfrissingsdoekjes op je gezicht, dep het rond je ogen en mond. Anders smeer je alles uit.

Haar
Als je niet uren in de rij voor de douche wilt staan, kun je je haren ook wassen met een droogshampoo. Dit lijkt op een deo die je gewoon in je haren kunt spuiten en is verkrijgbaar bij de drogisterij.

droogshampoo

Droogshampoo kost rond de € 4 en is verkrijgbaar bij de drogisterij

Fris blijven ruiken? Je kunt een bodyspray meenemen. Deze zitten vaak in een klein flesje en kun je handig in je broekzak stoppen. Maak je overigens niet al te druk of je fris ruikt of niet, na anderhalve dag ruikt echt niemand meer naar roosjes.

Op zoek naar kledinginspiratietips? Kijk dan hier.

Ga jij deze zomer naar een festival? Maak jij je dan druk over je make-up en kleding?

beeld: weheartit.com

Door Brenda