Geen cash voor je beauty stash

Beauty door Redactie

Leuk hoor, weer een nieuwe oogschaduwkleur, blushtint of lipgloss-soort. Maar al die fijne hebbedingen kosten je klauwen vol met geld! Maar niet wanneer je één product voor meerdere dingen gebruikt... Girlscene zocht de mogelijkheden, om geld te besparen op beauty gebied, voor je op!

beauty stach boeg

Het meest handige product om in je beauty stash te hebben is: rode lipstick. Dat kun je werkelijk overal voor gebruiken. Je kunt er knalrode divalippen mee maken, je wangen een kleurtje geven en je kunt het zelfs gebruiken op je ogen. Maar dat is niet het enige product dat multifunctioneel is. Om geld te besparen op beauty gebied, ging Girlscene op zoek naar de mogelijkheden!

Wat heb je nodig? Een goede foundation en/of concealer. Een goede basis is nou eenmaal het halve werk. Een schilder begint ook niet op een vlekkerig doek, en wij kliederen graag ons gezicht vol nadat ons huidje mooi en egaal is. Dat is dus altijd stap één.

Oogschaduw als highlighter
Bijna geen enkele visagist werkt zonder highlighter. Je accentueert er je jukbeenderen of ogen mee en je kunt er zelfs je lippen voller door laten lijken. Maar voor een mooie highlighter betaal je al snel twee tientjes. De truc: in oogschaduw setjes zit meestal een heel lichte kleur. Dit kan wit zijn, maar ook heel zacht roze met een shimmering. Deze kun je als highlighter gebruiken. Breng hem aan op je wenkbrauwbot (onder je wenkbrauw), op je jukbeenderen en in het boogje boven je lippen.

Blush als oogschaduw
Ben je dol op blush, maar hou je je zuurverdiende centen liever in je zak als het om oogschaduw gaat? Blush kan oogschaduw prima vervangen! Wij gebruiken een blush die meerdere kleuren heeft, die je normaal gesproken met een blushkwast mengt. Maar je kunt natuurlijk ook een éénkleurige blush gebruiken, zoals een perzikkleur (mooi bij blauwe ogen). Breng bij een éénkleurige blush de blush wat dikker of feller aan in je arcadeboog en maar lichtjes op je ooglid. Et voila!

beauty stach boeg

Mascara als eyeliner
We horen je denken: 'Dat zal een geklieder worden'. Maar het kan echt! Veeg met je mascara zachtjes langs de wimperrand en mocht je niet zo'n vaste hand hebben, veeg er daarna dan met een wattenstokje overheen. Alsnog gemorst? Steek een wattenstokje even in je mond, speeksel is namelijk een prima make-up remover!

beauty stach boeg

Lipgloss als highlighter of oogschaduw
Lipgloss is nog zo'n multifunctioneel product. Je kunt het niet alleen op je lippen aanbrengen, maar ook als highlighter of zelfs als 'oogschaduw'. Doe een beetje lipgloss op je vinger en breng dat op je jukbeenderen, wenkbrauwbot en in het hartje boven je lippen aan. Niet te veel, want we willen geen glimhoofd. Heb je een nachtje doorgehaald en wil je er toch fris uitzien? Breng een beetje lipgloss op je oogleden aan.

Plunder moeders kast
Niet alleen make-upproducten kun je voor meerdere dingen gebruiken. Maskertjes kun je ook heel makkelijk zelf maken. Heb je vermoeide ogen? Leg natte theezakjes of plakjes komkommer op je ogen! De maskertjes voor je gezicht maak je zo:

beauty stach boeg

Bananenparade
Dit masker is geschikt voor een vette huid. Prak een rijpe banaan fijn in een bakje. Voeg er een theelepel honing aan toe en een paar druppeltjes sinaasappelsap. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel het af met lauwwarm water.

beauty stach boeg

Wortelkop
Heb je last van puistjes? Kook dan drie wortels (als het kleintjes zijn zes), en pureer ze. Laat ze even afkoelen en voeg er dan twee theelepels honing aan toe. Laat vijftien minuten intrekken en spoel af met koud water.

Glibberen
Is jouw huid vaak droog en schilferig? Meng dan een rauw ei met een theelepel honing en een halve theelepel olijfolie. Het wordt een beetje glibberig, maar wanneer je het na een kwartiertje met lauwwarm water afspoelt, is je gezicht weer babyzacht.

Deze tips kunnen jou een heel hoop geld besparen op cosmetica. Kijk dus eerst goed in je beauty stash, voor je een nieuw product aanschaft en geld uitgeeft. Dit waren enkele tips om te besparen op het gebied van beauty. Meer tips? Van scooters, mobiel bellen, vakantie, uitgaan, gadgets, kleding en werk tot school en op kamers gaan? Vul razendsnel je spaarpot, met de tips van baasovereigengeld.nl.

Ga jij eerst goed kijken in je beauty stash, voor je een nieuw product aanschaft?

Door Esmée