Beauty

Fan van droogshampoo? Deze producten uit je keukenkastje werken net zo goed

Als je een haarproduct moet noemen waar je absoluut niet zonder kan, wat is dat dan? Bij ons staat droogshampoo toch wel erg hoog op het lijstje. Niet alleen kun je er een wasbeurt mee opschuiven, maar deze chille spuitbus zorgt ook voor glamorous volume in het haar. We love that. Wij zijn erachter gekomen dat je het effect wat droogshampoo geeft ook heel goed kan nabootsen met producten die je al in huis hebt. Cool toch? Hier komen ze. 

Producten die ook werken als droogshampoo 

Gezichtspoeder 

Transparante losse gezichtspoeder is your friend. Je weet vast wel dat als je poeder aanbrengt op je gezicht, deze minder zal glimmen. Dit trucje werkt ook mega goed op je haar. Breng wat transparante poeder aan met een kwastje op de plekken die vettig zijn in je haar. Borstel na een paar minuten goed door je lokken en wauw: droogshampoo effect. How nice? 

Talkpoeder 

Talkpoeder ken je misschien niet helemaal. Dit product kun je voor heel veel dingen gebruiken. Tegen zweetvoeten bijvoorbeeld, of op de billetjes van een baby als hij last heeft van luieruitslag. Wij zijn erachter gekomen dat talkpoeder ook goed werkt in je haar. Strooi wat talkpoeder over je lokken heen en dan is het tijd om te borstelen. Wedden dat je mega volume zal krijgen?

Cacaopoeder

Cacaopoeder is niet alleen superlekker over je goed geschuimde cappuccino, maar werkt ook top als droogshampoo. Als je donker haar hebt ken je de struggle van een witte waas in je haar door het spuiten van droogshampoo. Omdat cacaopoeder donker is, zal je daar dus geen last van hebben. Winning! Ook deze poeder breng je aan op de vette hoofdhuid. Je laat het even intrekken en borstelt het daarna er goed uit. 

Zuiveringszout A.K.A baking soda

Baking soda ken je vast van het nummer CoCo. Sta jij daar ook altijd lekker op mee te dansen? Dit rap famous goedje zorgt ervoor dat je haar weer lekker fresh wordt. You know the drill. Goed inmasseren en daarna lekker uitborstelen. 

Nu je zelf aan de slag kunt met je eigen DIY droogshampoo, hebben wij ook meteen een paar leuke kapsels die je kunt uitproberen. Deze zijn speciaal bedoelt voor wanneer je haast hebt. Ideaal voor als je ‘s ochtends langer in je bed wil liggen dus. Je vindt ze hier

Shop hier onze favoriete haarproducten

 

 

Bron: Cosmogirl | Beeld: IStock, Unsplash