Lifestyle

Met deze tips kom je het snelst over jouw break-up heen

Liefdesverdriet is super pijnlijk. Als je hart gebroken is, dan heb je het gevoel alsof die pijn nooit meer overgaat. Geloof ons, it will pass. Alleen duurt het jammer genoeg best wel even. Er zijn wel een aantal dingen die je kunnen helpen om sneller over het verdriet heen te komen. Hier komen wat tips om je op weg te helpen.

Zo kom je over een break-up heen 

Verbreek het contact

Als jullie er allebei zeker van zijn dat de love story over is… Dan is het super belangrijk om het contact helemaal te verbreken. Natuurlijk snappen wij het als je graag vrienden wil blijven. Alleen ga je er nooit helemaal overheen komen zolang jullie friends zijn. Gun jezelf eerst de tijd om te helen en de liefde te laten doven. Zodra je geen pijn meer voelt kunnen jullie friends zijn. Voor die tijd please niet doen!

Laat het gevoel er zijn 

Een break-up kan ontzettend veel pijn doen. Tijdens deze periode zit je in een roller coaster van emoties. Je kunt je super verdrietig en down voelen, maar ook bijvoorbeeld ontzettend boos of bang. Laat deze emoties er allemaal zijn! Geef je zelf de tijd om te rouwen, alleen zo kom je er overheen. Het is wel belangrijk dat je jezelf niet verliest in deze gevoelens. Let them be, but not for too long! Geef je hoofd daarna wat afleiding door iets actiefs te gaan doen. 

Don’t creep 

Een van de meest belangrijke tips om over je ex heen te komen, is door niet te gaan creepen A.K.A stalken. Door social media is het natuurlijk super verleidelijk om alles te volgen wat hij of zij in het leven doet. Even een kijkje te nemen op al je ex zijn socials, doe je zo binnen een paar seconde. But no, please don’t. Creepen zal je gek en verdrietig maken. Probeer te focussen op jezelf en de ander te vergeten. 

break-upGa opzoek naar een hobby 

Het woord hobby klinkt misschien een beetje suf. Toch is het belangrijk opzoek te gaan naar iets wat je leuk vindt om te doen. Een hobby kan van alles zijn. Schilderen, fotograferen, een instrument leren spelen, dansen, really anything. Het maakt niet zoveel uit wat je gaat doen. Zolang je maar actief bezig bent er plezier in hebt. Het is namelijk belangrijk om actief te blijven. Actief zijn zorgt ervoor dat je hoofd weinig tijd heeft om na te denken over jouw break-up. Door iets te doen wat je leuk vindt ga je je voor even weer happy voelen en die happiness is een stapje vooruit. 

Stay active, ga sporten

Net als met het zoeken naar een hobby is sporten ontzettend belangrijk. Sowieso is het onwijs goed om te bewegen, maar tijdens het helen van een break-up al helemaal. Tijdens het bewegen maken je hersenen namelijk endorfine aan. Wait what? Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd! Dit betekent dus dat je je door sporten even iets gelukkiger zal voelen, dan dat je thuis op de bank aan het piekeren bent. Ook kan sporten je meer zelfvertrouwen geven. Wie kan daar nou niet een boost van gebruiken net na een break-up? 

break-up

Doelen stellen 

Het is always important om doelen voor jezelf te stellen. Als je heart broken bent al helemaal. Doelen stellen zorgt er namelijk voor dat je ondanks dat je heel erg verdrietig bent, weer naar iets toe gaat werken. Doelen stellen geeft je duidelijkheid over wat je wil bereiken in het leven. Wat wil jij? Waar word jij blij van? Wat wil je graag bereiken in het leven? Dit zijn dingen die misschien een beetje op de achtergrond zijn geraakt tijdens je relatie. Hoog tijd dus om dit weer op te pakken. Ambities hebben en daar naartoe werken zal je afleiding geven. 

Staar je niet blind op één persoon

Iets wat je waarschijnlijk haat om te horen is dat er nog zoveel andere leuke mensen in Nederland wonen. Wat de reden van de break-up ook was, het feit blijft dat jullie uit elkaar zijn en misschien wel niet zo goed bij elkaar pasten. Probeer je niet blind te staren op deze ene persoon. Je bent nog jong! The one kom je nog wel tegen. 

Je kan het je nu waarschijnlijk niet voorstellen, maar single zijn is heel erg leuk. Zodra je niet meer in die periode van rouw zit, moet je proberen ervan te genieten. Je hebt opeens zoveel tijd voor jezelf! Speciaal voor jou hebben wij een bucketlist gemaakt, met dingen die je moet doen als je single bent. Je vindt hem hier

Bron: NSMBL | Beeld: IStock