Maak van je lipstick een blijvertje!

Beauty door Redactie

Heb je hem net een lekker potje zitten zoenen, zitten zijn lippen helemaal onder jouw lipstick. Of gaat het glas er na één slokje al helemaal vandoor met jouw lipteint. En dan nog de rode vlek op jouw stralende witte tanden nét op het moment dat die ene foto wordt gemaakt. No worries, vanaf nu zijn deze lipstickblunders voorbij!

lipstickblijvertje

Vinger in je mond
Je make-up zit helemaal goed, je voelt je mooi en gaat vol zelfvertrouwen de deur uit. Maar bij elke stralende lach kijken mensen je nogal….vreemd aan. Als je het even gauw checkt voor de spiegel in het toilet, zie je dat er een dikke rode lipstickvlek op je tanden zit. Heel vervelend. Maar daar is iets aan te doen. Ga met je tong over je tanden heen, voordat je lipstick op doet. Een andere optie is om na het stiften even je lippen te tuiten en daarna je wijsvinger in je mond te steken. Hou wel even een tissue bij de hand om je vinger aan af te vegen. Als het goed is, is alle lipstick aan de binnenkant je mond nu weg.

lipstickblijvertje

Puntje van je tong
Op een feestje wil je gewoon aan je glas kunnen nippen, zonder dat je lipstick al na drie slokken de rand van het glas siert. Om dit te voorkomen kun je met je tong langs het randje van je glas gaan. Doe het wel subtiel met het puntje van je tong, anders zou je wel eens vreemde blikken kunnen krijgen.

lipstickblijvertje

Rug van je hand
Kusmondjes op de wang van de ander voorkomen? Visagisten geven dan vaak de tip om even een zacht kusje te geven op de rug van je hand. Je kunt ook een tissue op je lippen leggen en daarna je mond poederen door de tissue heen. Breng daarna nog een extra laagje lipstick aan. Zo blijven je lippen lekker gekleurd. Lippenstift dragen is trouwens ook een goed excuus om die ene engerd niet op de wangen te hoeven kussen.

lipstickblijvertje

Verdere do’s en dont’s

Do!
- Als je lippenstift in de lijntjes van je lippen gaat zitten, gebruik dan eerst een lippotlood of een primer.
- Gebruik een gloss om je lippen voller te laten lijken
- Droge lippen? Dan even van tevoren smeren met vaseline, Labello of wat je ook maar in je stash hebt.

lipstickblijvertje

Don’t!
- Heb je kleine, dunne lippen? Gebruik dan niet al te donkere lippenstift. Dan lijken je lippen namelijk nog kleiner.
- Gebruik geen hele lichte kleur als je ook nog eens een lichte huid hebt. Dit staat erg onnatuurlijk.
-  Smeer in de winkel nooit een testexemplaar op je lippen. Deze zitten vol bacteriën. Als je benieuwd bent naar kleur, zet dan een lijntje op je hand. Er staat altijd wel een doos tissues, zodat je je hand weer schoon kunt maken.
- Ga niet voor oranje lipstick als je al gelige tanden hebt. Hierdoor ogen je tanden nog geler.

Wat ziin jouw do's en dont's voor het gebruik van lippenstift?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda