Lifestyle

Dit is waarom je als vrouw een VPN nodig hebt

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn de hele dag in de weer met onze Instagram-feed. Super tof, behalve dan wanneer je random berichten van mensen krijgt die je niet wil krijgen. Het zou tijd worden dat wij vrouwen tegen dit soort creeps beschermd worden, right? Gelukkig kun je zelf ook al heel wat doen. Door een VPN aan te schaffen bijvoorbeeld. 

Dit is waarom je als vrouw een VPN nodig hebt 

1. Je krijgt er meer privacy door
First of all: wat is een VPN-verbinding. VPN’s zijn een belangrijk hulpmiddel om je online een stuk veiliger te voelen. En nee, je hoeft niet per se achter slot en grendel te gaan om meer privacy te krijgen. Een VPN zorgt ervoor dat je eerst verbinding maakt met een server als tussenpersoon, waar al jouw gegevens worden versleuteld. Vervolgens krijg je een apart IP-adres uit een ander land. Je eigen IP-adres is dus niet meer zichtbaar. Ook niet voor die irritante adverteerders die jou iets willen aansmeren. Vrouwen worden vaak gebruikt als doelgroep voor online, speciaal op hen afgestemde advertenties. Adverteerders denken blijkbaar dat mannen online niets kopen of dat vrouwen geen idee hebben hoe ze die advertenties omzeilen. Dat is er dus wel: een VPN gebruiken zodat je minder sporen achterlaat.Verder is er een kleinere kans dat cybercriminelen er met jouw gegevens vandoor gaan.

2. Je bewaakt je veiligheid
Hoewel we heel graag wilden dat het anders was, krijgen wij vrouwen vaak veel nare opmerkingen naar onze hoofd geslingerd. Online is dat net zo. Daarom is het zo belangrijk dat we extra aandacht besteden aan veiligheid online. De kans is groot dat de WiFi bij jou thuis niet helemaal 100 procent safe is. Cybercriminelen zouden dan data kunnen stelen door in te breken op je netwerk. Het is helemaal een ramp als je op een openbaar netwerk (zoals in een restaurant of op een terrasje) gebruikt. Daar kunnen kwaadwillenden alles meelezen met wat je op het internet doet. Met een VPN ben je gelukkig 100 procent safe

vpn musthave vrouw veilig online

3. Creeps op social media of datingapps zijn verleden tijd
Grote kans dat jij socials zoals Instagram op je telefoon hebt. Ben je een single lady, dan heb jij misschien ook wel een of meerdere datingapps. Anoying of niet, maar sommige mannen kennen het woord ‘nee’ niet. Je hebt dan opeens te maken met creeps die veel te ver gaan om erachter te komen wie jij eigenlijk bent. Mannen die eerst wel leuk leken, kunnen opeens gemene hackers of vervelende stalkers blijken. Door een VPN te gebruiken berg jij ál je online activiteiten achter slot en grendel, dus ook Tinder en Insta. Je IP-adres en locatie is daardoor geheim. No worries dus dat die ene creep die je al geblockt had op Tinder daar achter komt. 

4. Het is goed om je bewust te worden van de gevaren online
Uit een onderzoek blijkt dat vrouwen minder geneigd zijn om tools als VPN’s te gebruiken om hun gegevens te beschermen. Daardoor lopen ze meer risico dan mannen wanneer ze online gaan. Dat is erg jammer, want privacy is iets waar iedereen zich mee bezig zou moeten houden. Het zou geen mannending moeten zijn. Gelukkig gaat het de goede kant op en worden wij ladies ons steeds meer bewust van de tools die we kunnen gebruiken om onze gegevens te beschermen. 

Beeld: Pexels

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved