Tips: beautiful big eyes

Beauty door Redactie

Heb je van jezelf kleine ogen, is het gisteren een latertje geworden, kun je maar niet wakker worden of wil je je ogen gewoon groter later lijken omdat je het mooi vindt? Met een beetje hulp van een pincet, oogschaduw, mascara of andere make-up krijg je het zo voor elkaar!

Girlscene geeft je twaalf handige en eenvoudige tips om je ogen groter te laten lijken:

eye

Epileren
Haal de kleine haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw weg met een pincet. Maar voordat je begint is het handig om eerst met een donker potlood de haartjes die weg moeten, te kleuren. Dit omdat je zo goed ziet waar je mee bezig bent en niet bij de ene wenkbrauw meer weghaalt dan bij de andere wenkbrauw. Epileer nooit aan de bovenkant van je wenkbrauw! Zo gaat de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen weg en dat is niet de bedoeling.

Mascara aan de top
Breng mascara aan de topjes van je wimpers aan. Zo lijken deze extra lang. En lange wimpers laten je ogen groter lijken! Breng de mascara aan met een zigzaggende beweging. Dit geeft een nog beter effect.  

eye

Twee tinten
Gebruik twee verschillende tinten oogschaduw die nét iets van kleur verschillen. Dit zorgt voor diepte, waardoor je ogen groter 'ogen'.

Blauw!
Heb je weleens een blauwe eyeliner gebruikt? Dit geeft namelijk ook het bigger looking ogen effect! Door de blauwe kleur lijkt het oogwit namelijk nog witter. Zowel op je onderste- als op je bovenste ooglid kun je deze eyeliner aanbrengen.

eye

Licht en donker
Breng op je oogleden lichte oogschaduw aan en breng op de arcadeboog (de rand van het bot van de oogkas) een donkere kleur oogschaduw aan. Dit geeft, net als de twee tinten oogschaduw, diepte.  

Teken een Lijntje
Teken een lijntje met een kohl-potlood op je oogleden. Zo zullen je ogen extra geaccentueerd worden en lijken ze groter.

eye

Brillendragers
Draag je een bril? Ga dan voor een lichte kleur oogschaduw, zoals geel. Zo laat je je ogen wat meer opvallen achter het glas!

Ga voor peach
Heb je wel eens last van kringen onder je ogen? Camoufleer deze met perzikkleurige foundation of crème! Ja, ook deze truc laat je ogen groter lijken.

eye

Eyeliner
Net als een kohl-potloodlijntje kun je na het aanbrengen van mascara, ook met een vloeibare eyeliner een lijntje boven je bovenste wimpers trekken.

Vollere wenkbrauwen
Wil je niet zoveel make-up gebruiken, maar toch je ogen groter laten lijken? Dan kun je je wenkbrauwen iets voller tekenen. Zorg wel dat het potlood bijna dezelfde kleur heeft als je wenkbrauwen. Heb je van jezelf al hele donkere wenkbrauwen, dan hoeft dit natuurlijk niet.

eye

Lipstick
Raar maar waar, ook lipsticks kunnen je ogen groter laten lijken. Zelfs als je verder geen make-up draagt. Ga voor een mooie kleur rood of roze. Kies in ieder geval een opvallend kleurtje.

Krul ze
Ook lijken je ogen natuurlijk groter als je je wimpers krult, met behulp van een wimperkruller. Zet de wimperkruller tegen je ooglid aan en doe hem voorzichtig dicht. Herhaal dit drie keer voor het gewenste effect.

Heb jij nog tips om je ogen groter te laten lijken?

Bron: realbeauty

Door Evi