Series & Films

De Amerikaanse Netfix kijken met een VPN: dit is waarom je dat wil

Dat Netflix top series en films heeft, is geen geheim meer. De kans dat jij ook een abonnement hebt is dan ook best wel groot. En dat doe je dan waarschijnlijk gewoon met je eigen gegevens. Maar wist je ook dat je hierdoor heel veel toffe series misloopt? In Amerika kijk je namelijk maar liefst 1800 (!) extra films en series. Wij hebben dé truc waarmee je de Amerikaanse Netflix ook in Nederland kunt bekijken.

Het aanbod van Netflix blijft een van de grootste ter wereld. En als je dacht dat wij veel konden bingen, boy your wrong! Amerika heeft namelijk zo’n 1800 films en series meer dan in Nederland. Vooral het verschil in het aantal films is groot. De VS heeft ongeveer 1300 films meer dan wij Hollanders. Sommigen zijn bij ons niet te zien, simpelweg omdat er betaald moet worden voor de filmrechten. Dat wil niet zeggen dat het Nederlandse aanbod slecht is, maar het is wel beperkt. De redding is gelukkig nabij, want met een VPN heb je geen last van dit probleem.

Netflix VPN Amerikaanse

De Amerikaanse Netflix kijken met een VPN doe je zo

Een VPN? Wat is dat?
Een VPN is een privénetwerk dat je gegevens geheimhoudt en je IP-adres geheimhoudt. Een streamingsdienst als Netflix kan zo dus niet zien wat jouw IP-adres is. Netflix controleert aan de hand van dit adres waar je vandaan komt. Als je in Nederland bent, krijg je dus ook het Nederlandse aanbod te zien. Met een VPN kan je dit handig omzeilen. Je komt aan een VPN door er eentje aan te schaffen bij een van de VPN-aanbieders. Simpeler kan eigenlijk niet: je downloadt een app of een programma, drukt op de startknop en that’s it. Je bent dan helemaal klaar om verbinding te maken met de buitenlandse Netflix.

Wat kun je kijken op de Amerikaanse Netflix?
Op Netflix in de USA vinden we veel meer series dan in Nederland. Zo staan bijvoorbeeld Grey’s Anatomy, New Girl en The Twilight Zone erop. En ook het aantal films is groter in Amerika. Je kunt op de Amerikaanse variant bijvoorbeeld Her, Blue Valentine en Rosemary’s Baby vinden. En dat zijn nog maar een paar titels die wel in het Amerikaanse aanbod zitten, maar niet in Nederland te bekijken is.

Registreren met een VPN doe je zo
Enthousiast geworden? Als je je wil registreren voor de buitenlandse Netflix, moet je een buitenlands account aanmaken. Je begint met het opstarten van je VPN, zodat streamingdiensten je IP-adres niet meer kunnen ontdekken. Daarna vul je je gegevens in. Je kunt gewoon met je Nederlandse gegevens de Amerikaanse Netflix bekijken. Het enige dat je hoeft te doen, is verbinding maken met de VPN-aanbieder in een ander land. Je kunt dan direct beginnen met het kijken van de buitenlandse Netflix. Als je eenmaal een account hebt, hoef je alleen nog maar achterover te gaan zitten, de popcorn klaar te zetten, je besties te bellen en dan kun je lekker van een avondje films en series genieten.

Betalen voor een VPN: doen of niet?
Er zijn ook gratis VPN’s. Deze VPN’s kun je wel gebruiken, maar de kans is groot dat ze al geblokkeerd zijn door Netflix. Dan heb je er dus alsnog niets aan. Slimmer is dus om voor de betaalde versie van VPN te gaan. De kans is kleiner dat je IP-adres dan wordt geblokkeerd. Daarnaast is het fijne dat je de verbinding niet met een heleboel andere mensen deelt, waardoor de verbinding gewoon snel blijft en jij lekker kunt bingen.

Maak je trouwens niet druk over of dit allemaal wel mag, want een VPN is in Nederland gewoon hartstikke legaal. En ja, je mag óók gewoon de Amerikaanse Netflix kijken met een VPN. Veel plezier!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved