News

Nooit meer zweten het t-shirt van Sony met ingebouwde airco

Ken je dat probleem? Je draagt een t-shirt en je hebt het bloedheet. Je houdt maar niet op met zweten. Eigenlijk kan je jouw favoriete t-shirt deze zomerdagen wel vergeten. Dit is vanaf nu verleden tijd. Sony heeft namelijk de perfecte oplossing voor jou bedacht. Lees snel mee, want dit wil jij sowieso hebben.

Nooit meer zweten met het ingebouwde airco t-shirt van Sony 

Eindelijk is het probleem opgelost. Voor de aankomende warme zomerdagen kunnen we wel wat ventilatie gebruiken. Jij kan je lange mouwen t-shirt gewoon weer uit de kast trekken. Sony komt namelijk met een heel goed idee: een ingebouwde airco. Hoe cool is dat? Sony kondigde de draagbare airco vorig jaar al aan, maar heeft de ‘Reon Pocket’ nu pas echt op de markt gebracht.

De Sony Reon Pocket heeft een Peltier-element. Door een stroompje door te sturen, wordt aan de ene kant warmte opgenomen en aan de andere kant weer afgegeven. Zo’n element hang je achterin het shirt en maakt contact met de huid. Het shirt kan je bijvoorbeeld ook onder een overhemd dragen.

Hoe werkt het?

De Reon pocket werkt ongeveer twee en een halfuur op een volgeladen accu. Je kan het opladen met een usb-c en hij maakt verbinding met de app. Aan de achterkant van het shirt zit het apparaatje in een zakje. Echt opvallend is het gelukkig dus niet. Via de app kan je de gewenste temperaturen instellen. Sony laat weten dat het apparaatje maar liefst dertien graden koeler kan worden. Hij kan zelfs automatisch de temperatuur aan de omgeving aanpassen.

Watch on YouTube

Ook voor de koukleumen in de winter

Ben jij juist een echte koukleum? Ook voor de winter heeft Sony iets uitgevonden. Het apparaatje werkt namelijk ook andersom. Als dit geen goede uitvinding is… 

Voorlopig is het shirt alleen nog verkrijbaar in Japan. Het apparaatje inclusief t-shirt is 125 euro. Benieuwd naar andere shirts die jij kan dragen tijdens de warme dagen? Bekijk hier de andere opties. 

Bron: RTL Nieuws, Bijons.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀