Brow Power

Beauty door Redactie

Wenkbrauwen zijn altijd verschillend. Donker of licht, rond of een beetje hoekig, vol of dun. Je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel je uitstraling. Gelukkig kun je met een paar handige tools je wenkbrauwen helemaal naar je eigen zin stylen. Wij leggen uit hoe je aan volle wenkbrauwen komt.. 

brow power

Het is al een tijdje geen must meer om hele dunne wenkbrauwen te hebben. Volle wenkbrauwen zijn pittig en komen meer dan regelmatig voorbij in modebladen. Heel fijn, want epileren is niet het leukste klusje om te klaren in je vrije tijd. Als jij van jezelf niet gezegend bent met donkere, volle wenkbrauwen, maar dit wel graag wil creëren: hier een paar simpele stappen!

brow power

Dit heb je nodig:
- pincet
- wenkbrauwpoeder/wenkbrauwpotlood
- make-up kwastje (als je poeder gebruikt)
- puntenslijper (als je het potlood gebruikt)
- wenkbrauwgel

brow power

Bedenk in welke vorm je je wenkbrauwen wilt hebben. Kam je wenkbrauwhaartjes een beetje omhoog en knip de uitstekende haartjes. Epileer de haartjes die je weg wil hebben, maar let op dat je niet teveel epileert want ‘gaten’  in je wenkbrauw zijn niet sexy.

Kam je wenkbrauwhaartjes zoals jij ze wilt hebben, eventueel met een beetje wenkbrauwgel om ze de hele dag in model te houden. Begin met wenkbrauwpoeder aanbrengen vanaf de binnenkant naar de buitenkant van je wenkbrauw (van je neus naar  je jukbeenderen dus). Dit doe je het beste met een ‘hard’ (schuin afgesneden) kwastje. Je kunt je wenkbrauwen ook kleuren met een potlood, maar poeder vinden veel meiden makkelijker.

brow power

Daarna kun je highlighter onder je wenkbrauwen aanbrengen voor een mooie glans en om zo je wenkbrauw sterker over te laten komen. We raden je wel aan om hiervoor mascara aan te brengen om zwarte stipjes onder je wenkbrauw te voorkomen.

Welke vorm wenkbrauwen heb jij?

Door Annick