Beauty

Review: Essence’s nieuwste beautyproducten! Deel 1

Altijd fijn: nieuwe beautyproducten! Essence komt twee keer per jaar met een nieuwe lijn. Wij testen voor jou acht lente- en zomerproducten. Ze bestaan uit felle kleuren en subtiele natureltinten. Matte texturen en glinsterende primers. Benieuwd naar de resultaten?

review essence

Essence 2in1 eyeliner pen (€ 2,99)
Met deze eyeliner kun je twee verschillende looks maken. Er is een fijn kwastje waarmee je een dun lijntje kunt maken en een dikker puntje waarmee je een extravagante brede lijn kunt zetten. De eyeliner is makkelijk in gebruik, ook voor mij, ik heb nog niet vaak eyeliner aangebracht. De dunne kant werkt erg fijn er ik krijg het voor elkaar om ook echt een dun lijntje te zetten. De dikke lijn vind ik zelf veel moeilijker, daar komen wel een paar wattenstaafjes aan te pas. De eyeliner is mooi donker zwart en geeft een mooi effect. Regen overleefde de eyeliner niet, maar dat maakt wel dat je het makkelijk kunt afhalen met een beetje water.

review essence

Essence Get BIG! Lashes volume boost mascara waterproof (€ 2,49)
De volume die de mascara beweert te geven valt een beetje tegen. Ik heb van mezelf donkere, maar niet zulke lange wimpers. Na het aanbrengen van de mascara vallen mijn wimpers iets meer op, maar het lijken hele dunne haartjes. Het borsteltje is heel dik, dat vind ik zelf niet zo fijn werken, maar dat is persoonlijk. Waterproof is hij wel en de prijs/kwaliteit verhouding is goed.

review essence

Links alleen eyeliner (dunne punt), rechts eyeliner & mascara

Essence I love runway highlighter (€ 2,49)
De draaipen met het kwastje is er voor gemakkelijke toepassing. Ik moest heel vaak draaien voordat er iets uitkwam, maar vanaf toen was een keer draaien genoeg voor een druppeltje highlighter. De hightlighter ziet eruit zoals het belooft: een fijne textuur in lichtroze tint. De kleur van de highlighter is licht, met redelijk veel glitters. Het is niet erg opvallend, maar wel subtiel en mooi.

review essence

Essence Nail art nail colour (€ 2,79)
De Essence nail art colour noemt zichzelf colour 3, terwijl er maar 2 kleuren in één potje zitten. Waarom? Omdat je de kleuren over elkaar kunt lakken! Een heel erg leuk idee, maar de uitwerking is iets minder sterk. Het ziet er leuk uit, maar er is weinig verschil met één kleur.  De ‘gewone’  kleur is dekkender en droogt sneller dan de glitterlak. De nagellak lakt fijn en blijft goed zitten en is verkrijgbaar in leuke, vrolijke kleurtjes!

review essence

Essence Studio nails (€ 1,99)
Leuk van deze sticker nagels is dat je ze kunt aanbrengen op natuurlijke nagels of over je nagellak heen. Ze zijn verkrijgbaar in vier designs. Het verbaast me hoe makkelijk het aan te brengen is, maar het kost wel wat meer tijd dan lakken. Ik was er ongeveer een kwartiertje mee bezig. Ik vond het een leuk effect, want zo’n panterdesign had ik nooit zelf kunnen maken met nagellak. Je moet wel goed opletten dat je hem niet te groot knipt, want als hij een beetje over je nagelriem valt of aan de bovenkant van je nagel uitsteekt vallen de stickers er snel af. Fijn is dat het vanwege de transparante ondergrond ook niet heel erg precies hoeft. Het is er makkelijk van af te halen, want je kunt de stickers er gewoon aftrekken.

review essence

De producten zijn vanaf maart te koop in Nederland bij Kruidvat en Trekpleister en in België bij Kruidvat. De prijzen die hier vermeld staan zijn de consumentenadviesprijzen.

Binnenkort deel 2 van de review, dan met huidproducten! En houd Facebook in de gaten want binnenkort houden wij een winactie met allerlei leuke beautyproducten!

Door: Annick

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved