Lifestyle

Herkenbaar: momenten waarop we wilden dat we weer kind waren

Als je jong bent, dan wil je niets liever dan ouder worden. En als je dan ouder bent geworden, wat had je dan graag nog kind willen zijn. Ouder worden brengt heel veel leuke kanten met zich mee, maar tóch zijn er nog een aantal momenten waarop je liever kind zou zijn en een onbezorgd leventje kon leiden. Dit zijn zulk soort momenten. En, herkenbaar?

☆ Naar de wc gaan bij een tankstation
Het is ontzettend irritant dat je bij ieder tankstation 50 of 70 cent moet betalen om naar de wc te kunnen. Vaak heb je het gewoon net niet in je portemonnee zitten. En laten we eerlijk zijn; het is dan wel héél verleidelijk om onder het kinderpoortje door te kruipen. Valt vast niet op.

☆ Bezoek aan de Ikea
Een bezoek aan de Ikea is ook nu je ouder bent leuk, maar toch was er één ding waardoor het vroeger net iets leuker was: Smaland. Hét paradijs voor ieder kind. Je kon lekker spelen met leeftijdgenoten, totdat paps en mams je weer op kwamen halen. 

☆ Deadlines voor school
Terwijl je druk bezig bent met het behalen van alle deadlines voor school, denk je maar één ding: was je maar weer even kind. Vroeger wist je nog niet wat deadlines waren, en kon je onbezorgd buiten gaan spelen na een lange schooldag. Helaas, die tijd is voorbij.

☆ Bij het zien van kinderen op de speeltuin
Je bent te oud voor een speeltuin, dat is duidelijk. Maar dat betekent niet dat je niet graag nog even zou willen spelen. Lekker schommelen, klimmen op het klimrek en socializen met de buurt. Gezellig!

☆ Wanneer we rekeningen moeten betalen
Er komt een moment waarop je je eigen rekeningen mag gaan betalen. Yay, ouder worden! Vroeger spaarde je al je zakgeld op in een spaarpot, om er vervolgens snoep mee te halen. Helaas, dat geld gaat nu regelrecht op aan huur, verzekeringen en andere noodzakelijke dingen.

☆ Tijdens het dessert in een restaurant
Hoewel je nu ook blij wordt van alle toetjes die op de kaart staan in een restaurant, ben je stiekem jaloers op alle kids die hun eigen toetje mogen samenstellen. Een gave ijsbeker die ze mee mogen nemen naar huis, en allerlei versiersels die ze op hun ijs mogen doen. 

☆ Als je ziek bent 
Vroeger werd je extra goed verzorgd als je ziek was. Nu nog steeds, maar er is niemand meer die je onder een dekentje stopt en je vertroetelt als een baby. Wat was dat vroeger stiekem fijn, als je een dag thuis kon blijven.

Beeld: iStock