Beauty

Waarom vitamine K heel belangrijk is voor een zuivere huid

Vitamines zijn bijna overal goed voor. Zo kan het goed zijn voor je gezondheid. Maar wist je dat het ook voor een zuivere huid kan zorgen? Dat wil toch iedereen? Lees snel verder, want wij leggen je het uit.

Wat is vitamine K?

Vitamine K bestaat uit vitamine K1 en diverse soorten vitamine K2. Beide stoffen hebben dezelfde werking, maar vitamine K2 verdwijnt minder snel uit het lichaam dan vitamine K1. 

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine K zijn bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, kool en broccoli. De meerderheid van ons heeft waarschijnlijk vitamine K tekort. Hoewel de vitamine eigenlijk onmisbaar is. Neem bijvoorbeeld een lekkere groene smoothie. 

Smoothie groentes

Voordelen van vitamine K

Zo blijkt dat vitamine K een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling, maar het kan er ook voor zorgen dat de stolling wordt afgeremd. Artsen stellen daarnaast ook dat een hoog vitamine K-gehalte kan voorkomen dat iemand ernstig ziek wordt door het coronavirus!

En het is ook nog eens goed voor je huid. Van donkere kringen, rimpels onder de ogen tot insectenbeten. De vitamine is goed voor een onzuivere huid. Ook in crèmes kan vitamine K een voordeel zijn. Twee onderzoeken hebben gekeken naar de effecten van crèmes die zowel vitamine K als retinol bevatten. In beide vertoonden de deelnemers na enkele weken een vermindering van donkere kringen.

Verder onderzoek heeft aangetoond dat vitamine K het natuurlijke genezings- en herstelproces in een beschadigde huid versnelt, terwijl anderen hebben aangetoond dat het sneller blauwe plekken oplost. De vitamine is dus heel nuttig als het gaat om gezondheid! 

Wil jij jouw tekort van vitamines aanvullen? Kijk hier hoe. 

Beeld: iStock

Must reads 👀