Zomer make-up look

Beauty door Redactie

Beautyblogger Lotte maakt voor Girlscene filmpjes. Ze moet zich daarbij aan één criterium houden; het mag alleen maar over beauty gaan! Kapsels, nagellak, make-uplooks of reviews, overal geeft ze uitleg en tips over.

Deze week heeft Lotte een tutorial gemaakt met een zomer make-up look. Het draait vooral om de lippen, die mogen lekker opvallend. Stap voor stap legt ze uit hoe het moet.

How-to filmpje Lotte

In de zomer is het belangrijk om je huid goed te beschermen. Begin 's ochtends dan ook met een beschermende crème met minimaal SPF 30. Daarna kun je ervoor kiezen om foundation op te doen. Smeer het op plekjes waarvan jij vindt dat je het nodig hebt, gebruik een poeder of gebruik gewoon helemaal niets. Het is aan jou om te beslissen wat je fijn vindt. Als je ervoor kiest om foundation te gebruiken, voeg er daarna dan nog een dun laagje poeder aan toe. Hierdoor glanst je huid niet in de zon.

Ook bij de volgende stap kies je zelf of je het nodig vindt of niet. De volgende stap is namelijk het bijtekenen van je wenkbrauwen. Doe je dit nu nooit, dan sla je deze stap gewoon over.

De ogen. Als eerste breng je een oogschaduw basis aan. Hierdoor behoud je je natuurlijke look. Daar overheen brengt ze een face & body highlighter aan van Sleek in de kleur Bronze. Deze kun je over je hele gezicht gebruiken, maar Lotte gebruikt het nu vooral op haar ogen.

Het is de bedoeling dat je lichte kleuren afwisselt met wat donkerdere kleurtjes. Daarna maakt ze een lijntje met eyeliner om haar ogen vervolgens compleet te maken met een likje mascara.

How-to filmpje Lotte

Op haar wangen brengt ze dezelfde highlighter aan als op haar ogen, omdat deze heel mooi glanst in de zon. Ideaal voor de zomer dus!

Als laatste zorgt ze dat haar lippen een felle kleur krijgen. Dit zie je deze zomer vaak terug. Ze heeft gekozen voor de kleur Watch me Shimmer van MAC. Op het filmpje lijkt het een zachtroze kleur, maar zoals je op de foto's kunt zien, springt deze kleur er echt uit.

Benieuwd naar het hele filmpje? Kijk hieronder dan snel de hele tutorial terug.

 

Dankjewel Lotte, tot de volgende keer!

Wat vinden jullie van deze zomerlook?

Door Lotte