Goed verzorgde handen

Beauty door Redactie

Nagellak behoort tot een van de populairste make-up soorten. Veel meiden bezitten een aardige collectie kleurtjes, sommigen zijn zelfs lichtelijk verslaafd aan het kopen van nieuwe nagellak. Gelakte nagels staan leuk en vrolijk, maar het is natuurlijk het mooiste op goed verzorgde handen. Hoe je je handen makkelijk, snel en zonder veel geld uit te geven goed verzorgd?

goed verzorgde handen

Stap 1. Scrub je handen. Hiervoor kan je natuurlijk een scrub uit een potje gebruiken, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is olie en suiker uit de keukenkast pakken en dit samen over je handen smeren. Goed schoonmaken en je hebt weer hele zachte handen!

Stap 2. Doe een beetje olie op je nagelriemen en masseer dat zachtjes in. Met een bokkenpootje kun je vervolgens je nagelriemen naar achter duwen, waardoor een groter deel van je nagel zichtbaar wordt en het schijnt je nagels sneller te laten groeien.

goed verzorgde handen

Stap 3. Vijl je nagels. Knippen zorgt ervoor dat je nagels sneller splijten. Vijl wel één kant op, voorkom ‘zagen’. Je kunt ook een nail block gebruiken. Dit maakt je nagels glad en laat ze glanzen.

Stap 4. Geef je nagels een badje. Doe in twee kleine kommetjes een beetje lauw water + 1 lepel olijfolie. Ja, alweer olijfolie. Dit goedje maakt je nagels sterk en glanzend. Houd je nagels vijf à tien minuten in het badje en droog daarna je handen af.

goed verzorgde handen

Stap 5. Nu is het tijd om je nagels te lakken. Zorg dat je nagels goed ontvet zijn, dit kan je bijvoorbeeld doen met nagellakremover. Anders blijft je nagellak niet goed zitten. Zoek een kleurtje uit waarvan de nagellak goed vloeibaar is en schud het flesje goed. Begin met het lakken van een basecoat. Begin met het trekken van een streep in het midden van je nagel en breng daarna nog een laag aan, aan de zijkanten van de nagel. Breng daarna het kleurtje aan. Als je brede nagels hebt, kun je links en rechts een smalle rand ongelakt laten. Breng twee laagjes aan en eindig dan met een topcoat. Zorg dat je alle laagjes eerst goed laat drogen. Zorg bij het lakken van je nagels altijd dat je genoeg tijd hebt, want anders gaat het drogen sowieso fout. Kleine foutjes kun je aanpassen met wattenstaafjes met daarop nagellakremover of een speciale corrigerende 'pen'.

goed verzorgde handen

Stap 6. Eindig je eigen mini manicure met een beetje handcrème. Masseer je hand goed in en bekijk het resultaat: prachtig verzorgde, gehydrateerde handen.

goed verzorgde handen

Heb jij nog tips om je handen goed te verzorgen?

Door Annick

Bron beeld: weheartit