DIY: Nagellak

Beauty door Redactie

Beautyblogger Lotte maakt voor Girlscene filmpjes. Ze moet zich daarbij aan één criterium houden; het mag alleen maar over beauty gaan! Kapsels, nagellak, make-uplooks of reviews, overal geeft ze uitleg en tips over.

Deze DIY van Lotte gaat over nagellak. Ze laat ons zien hoe makkelijk het eigenlijk is om van je favoriete kleur oogschaduw, je eigen nagellak te maken.

DIY nagellak

Wat heb je nodig?
– Een doorzichtige nagellak of topcoat
– Een losse oogschaduw (pigment)

Eerst moet je een deel van de doorzichtige lak eruit halen, anders wordt het flesje te vol. Strooi hierna de oogschaduw uit op een wit, los papiertje. Neem vrij veel! Vouw vervolgens het blaadje dubbel zodat je alles netjes en voorzichtig in het potje kunt gieten. Hierdoor is de kans kleiner dat je alles ernaast gooit.

DIY nagellak

Draai het dopje op het flesje en schud alles goed heen en weer. Zorg dat de oogschaduw goed mengt met de nagellak.

Als alles goed gemengd is, kun je even op een nagel testen of de kleur donker genoeg is. Ben je niet tevreden over de kleur? Voeg dan nog wat extra oogschaduw toe.

DIY nagellak

Zo, een korte en vrij makkelijke do-it-yourself dit keer. Het leuke hieraan is dat je alle kleuren van de regenboog nu zelf kunt maken. Kun je in de winkel nu niet de perfecte kleur vinden, dan is dit nog altijd een handige en slimme oplossing!

 

Dankjewel Lotte, tot de volgende keer!

Welke kleur nagellak zouden jullie zelf willen maken?

Door Lotte