Food

Dit zijn de beste ijssalons van Amsterdam

Whoohoo! Het is nu volop zomer en we love it. Tijd voor korte broeken en jurkjes, maar naast een verkoelende outfit is een ijsje ook altijd een goed plan! Je hebt natuurlijk super veel ijssalons in onze hoofdstad, maar welke zijn nou de lekkerste? Wij hebben de beste ijssalons van Amsterdam voor je verzameld. Go try them!

Dit zijn de beste ijssalons van Amsterdam

1. IJsboutique
De IJsboutique is een ijssalon in Oud-Zuid. Ze verkopen ijs met super goede kwaliteit. Naast het fijne schepijs wat ze verkopen kan je ook lekkere ijskoffies of ijsshakes halen. Naast de ijsboutique zit de frietboutique. Heb je zin in een ijsje en daarna een zoute hap? Dan is dit echt een aanrader!
Adres: Johannes Verhulststraat 107, Oud-Zuid

View post on Instagram
 

2. IJscuypje
Je kan wel zeggen dat het IJscuypje een échte top zaak is. Bijna iedereen kent het wel, maar met veertien winkels is dat ook niet zo gek natuurlijk. De oudste vestiging begon ooit in een klein winkeltje op de Albert Cuyp.
Adres: Meerdere locaties in Amsterdam – ijscuypje.nl

View post on Instagram
 

3. Da Vinci
Da Vinci is een ijssalon die zijn eerste vestiging opende in Amstelveen, maar door het grote succes besloten ze ook een zaak te openen in Amsterdam Zuid! Da Vinci in Amsterdam is dan wel een klein winkeltje, maar het ijs is echt fantastisch!
Adres: Stadionplein 251, Zuid

View post on Instagram
 

4. Pasticceria
De Pasticceria zit op een hoekje in de Van Woustraat en ligt dus in een van de gezelligste buurten van Amsterdam, namelijk de Pijp. Naast het verkopen van een groot assortiment aan smaken, waaronder Red Velvet verkopen ze ook overheerlijke macarons, tosti’s, cakejes, koffie en vers gemaakte sappen. Een groot aanbod dus!
Adres: Van Woustraat 138, de Pijp

View post on Instagram
 

5. IJspret
IJspret heeft inmiddels drie vestigingen, in Zwanenburg, Diemen en in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Ze hebben heerlijke smaken en maken al het ijs dat ze verkopen helemaal zelf. 
Adres: Rijnstraat 184, Rivierenbuurt

View post on Instagram
 

6. Massimo IJsfabriek
Massimo Gelato is een IJssalon die bevestigd is in de Pijp. Bij de Massimo IJsfabriek hebben ze voor iedereen wel wat, zo hebben ze zelf vegan ijs. Zal dat lekker zijn denk je? Daar kan je maar op één manier achter komen… Go try it!
Adres: Van Ostadestraat 147, de Pijp

View post on Instagram
 

7. Van der Linde
Last but not least zeggen we maar, want voor vele is dit de favoriet. Bij ons staat Van der Linde stiekem ook wel hoog op het lijstje… Van der Linde is officieel een banketbakker, maar ijs maken kunnen ze ook als de beste. Het is geen schepijs wat ze verkopen en ze hebben maar één smaak, namelijk 50% roomijs en 50% slagroom. YUM!
Adres: Nieuwendijk 183 (lekker tussendoortje als je gaat shoppen)

View post on Instagram
 

Bron: ylbb.nl, iamsterdam.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀