Make-up trends 2013

Beauty door Redactie

De internationale modeweken zijn voorbij en de rust is weer een beetje teruggekeerd in modeland. Nu is het tijd om te kijken wat nu eigenlijk de trends van het voorjaar en de zomer van 2013 gaan worden. Niet alleen de modetrends worden geanalyseerd, ook de make-uptrends worden niet vergeten. We showen je vijf trends die wij op de catwalk in Londen zagen.

make-up trends 2013

Trend: Knalroze lippen
Gezien bij: Giles
Hoe: Eerst de lippen met concealer bedekken, vervolgens je lippen inkleuren met een lip-penceel, dit zorgt voor een intensere kleur die langer blijft zitten.

make-up trends 2013
Trend: Blauw oogpotlood
Gezien bij: Moschino Cheap & Chic
Hoe: Voor deze look gebruik je twee verschillende oogpotloden in een iets lichtere en een iets donkerdere kleur blauw en een oogschaduw in blauw. Eerst breng je de lichtste kleur oogpotlood aan onder je oog, ook in de waterlijn aanbrengen. Vervolgens breng je de oogschaduw er overheen aan en tot slot breng je de donkerste kleur blauw in een dun lijntje zo dicht mogelijk bij het oog aan.

make-up trends 2013

Trend: Tweekleurige neonlippen
Gezien bij: Holly Fulton
Hoe: Eerst kleur je je lippen roze, probeer het midden van je lippen niet tot nauwelijks te kleuren. Vervolgens breng je de oranje kleurige lippenstift in het midden van elkaar en blend je dit met het roze. Door je lippen niet eerst helemaal roze te stiften, komt het oranje beter naar voren.

make-up trends 2013

Trend: Witte eyeliner
Gezien bij: Unconditional
Hoe: Zorg eerst voor een neutrale basis met een goed dekkende foundation. Gebruik voor het witte lijntje onder je oog een wit kohlpotlood. Trek het lijntje onder je oog en zorg dat je ook je waterlijn niet vergeet.

make-up trends 2013
Trend: Donkerblauwe oogschaduw
Gezien bij: Mary Katrantzou
Hoe: Hiervoor gebruik je MAC Lipmax, eigenlijk bedoeld voor je lippen, maar ook heel goed te gebruiken op je oogleden. Mix de kleuren "Crimson" en "Blue" hierdoor creëer je een intense kleur donkerblauw. Trek eerst met een donkerblauw oogpotlood een lijntje op je bovenste ooglid, zorg dat je een amandelvormig vlak krijgt. Vul dit vlak in met je Lipmixblend.

Wat vind jij de leukste make-uptrend?


Bron: Vogue & MAC Cosmetics

Door Annemerel