Kun jij zonder mascara?

Beauty door Redactie

Op de catwalk zagen we het onder andere bij Chloé, Missoni en Balmain, “naakte” ogen. Een natuurlijke make-up waarin geen spoortje mascara te zien was. Een extreme nudelook dus.  Het stond de modellen prachtig. Dit riep bij ons de vraag op…  Hebben we mascara eigenlijk wel zo “nodig” als we vaak denken dat we het nodig hebben?

missoni

Bij Missoni werd geen mascara gebruikt, maar wel een lekker fel kleurtje lippenstift.

Kijk, die modellen op de catwalk hebben het natuurlijk makkelijk. Met de juiste basis (foundation) en de juiste belichting (onderschat dat niet) zien ze er ook zonder laagje mascara goed uit.

Als je maar één make-up product zou mogen gebruiken, wat zou het dan zijn? De meeste mensen antwoorden op die vraag met “mascara”. Helaas konden we via onze grote vriend Google niet zo snel een onderzoek vinden waarin dit bevestigd wordt, maar hier op de redactie is iedereen het er mee eens, en dat zijn toch al zo’n vijftien meiden. Dat is toch best representatief?!

balmain

Bij Balmain kreeg het gezicht een mooie natuurlijke (maar waarschijnlijk vast wel dikke laag) foundation en werden voor de rest alleen de wimpers gekruld. Het staat het model prachtig, maar durf jij deze look ook aan?

Maar is mascara echt zo belangrijk dat jij niet zonder mascara het huis verlaat? Of vind je dat eigenlijk maar onzin? Draag je überhaupt wel mascara en zo ja, wanneer begon je daarmee? En als je geen mascara draagt, gebruik je dan verder ook geen make-up? Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw antwoorden!

Bron beeld: Style.com

Door Annemerel