Lifestyle

Hoe kan het dat je ooglid gaat trillen?

Je herkent het vast wel: opeens begint je ooglid uit het niets te trillen. Het is een vervelend en irritant gevoel, maar meestal is het snel weer over. Daarom laat je het vaak voor wat het is. Maar wat is eigenlijk de oorzaak van een trillend ooglid? 

Het is toch even goed om erbij stil te staan wat de oorzaken zijn van een trillend ooglid. Het is namelijk een teken van je lichaam dat er iets niet helemaal goed gaat. Wij zetten hier op een rijtje wat de oorzaken kunnen zijn van je trillend ooglid.

#1. Vermoeidheid en stress
Een trillend ooglid is vaak een gevolg van te veel stress of oververmoeidheid. Heb je het de laatste tijd heel druk of heb je nogal veel aan je hoofd? Dan is het trillend ooglid een teken van je lichaam om even wat rustiger aan te doen. 

#2. Koffie
Is het eerste waar je aan denkt als je wakker wordt een lekker kopje koffie? Dan kan dit best de oorzaak zijn van je trillend ooglid. In koffie zit cafeïne en cafeïne zorgt voor een snellere hartslag en stofwisseling. Cafeïne activeert bepaalde spieren, waaronder ook de spieren in je ooglid. Als je ooglid vaak trilt na je lekkere bakje koffie, dan weet je wat de oorzaak is.

#3. Alcohol
Net zoals cafeïne, heeft alcohol hetzelfde effect. Je wijntje kan dus ook de oorzaak zijn van je trillende ooglid.

via GIPHY

#4. Droge ogen`
Cafeïne en alcohol zorgen er ook vaak voor dat je ogen droog worden. Maar ook zonder alcohol of cafeïne in je bloed kunnen je ogen droog zijn. Meiden met contactlenzen weten dit maar al te goed. Droge ogen zorgen er ook voor dat je ooglid sneller gaat trillen.

#5. Vermoeide ogen
Het ooglid is erg gevoelig. Te weinig slaap kan dus ook snel de oorzaak zijn van een trillend ooglid. Dus dit is nog een teken van je lichaam dat je vanavond vroeg je bed in moet duiken.

Tips bij een trillend ooglid
Fijn dat we nu de oorzaak weten van je trillend ooglid, maar nu nog een belangrijke vraag: hoe kom je er vanaf? Het is belangrijk om voldoende rust te nemen. Dus op tijd naar bed en geef je ogen ook rust door niet de hele tijd naar een beeldscherm te laten staren. Daarnaast kunnen oogdruppels helpen als de ogen droog zijn. Als laatste is het belangrijk om stress te verminderen en het liefst te vermijden. Hier vind je activiteiten die je stress doen verminderen.

Bron: oogfonds.nl, womenshealthmag.com, gezondheidsnet.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀