Fashion

Dit zijn de lingerie regels die elk meisje moet weten

Als klein meisje stond jij vast ook te popelen om samen met je moeder je eerste setje in de lingeriezaak te mogen uitkiezen, remember? Vol spanning wachtte je op het moment dat je boobies groot genoeg waren voor een mini behaatje. Inmiddels ben je volwassen genoeg om je eigen ondergoed uit te kiezen, maar belangrijk is wel dat je weet wat voor jou werkt. Deze en nog een paar andere lingerie regels hebben we voor je op een rijtje gezet. 

1. Zorg ervoor dat je de juiste maat draagt 
Er is niets zo vervelend als een knellende bh, we get that. De belangrijkste van alle lingerie regels is nu eenmaal dat je weet welke stofjes er bij de vorm van je boobies passen. Als je dan eenmaal je zuurverdiende centen gaat uitgeven aan een mooi setje, dan wil je in ieder geval de juiste maat dragen. 

2. Draag lingerie voor jezelf
Tuurlijk, soms schaf je een leuk setje aan omdat je lover daar blij van wordt. Hartstikke logisch. Het is mooi meegenomen als je vriend of vriendin jou ook hartstikke sexy vindt in je nieuwe ondergoed, maar het is het belangrijkste dat jij je zelfverzekerd voelt. Van alle lingerie regels is confident naar jezelf zijn echt een must

3. Zorg ook voor comfortabel ondergoed in je kast
Alle lingerie regels op een stokje: je denkt waarschijnlijk dat comfortabel zittend ondergoed het niet is voor jou. Iets met vormenloos, horen we je denken. Gelukkig is dat anno 2020 helemaal niet meer het geval. Zo heb je tegenwoordig ook super comfy setjes en doordat deze van natuurlijke materialen is gemaakt, denk je ook nog aan het milieu. Zo is bamboe ondergoed dames echte go-to lingerie als jij het belangrijk vindt om daar ook bij stil te staan.

4. Hou rekening met je bovenkleding
Oké, je hebt inmiddels wat lingerie regels voor jezelf opgesteld en houd nu rekening met de juiste maat, pasvorm en je koopt alleen een setje als je jezelf daar helemaal lekker in voelt. Als je dan eenmaal dat mooie en hopelijk ook comfortabele setje hebt aangeschaft, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met wat je er bovenop draagt. Kies je namelijk voor een super prikkend zittend shirtje, dan ben je alsnog niet comfortabel met je lingerie. Bij Bamboe tops zitten er een heleboel vezels in de stof, waardoor deze lekker zacht wordt en ook nog lang mee gaat. Kan jij je geld lekker bewaren voor andere leuke dingen. 

5. Gun jezelf het beste 
Over lang mee gaan gesproken: de laatste in het rijtje van lingerie regels is deze: ga voor kwaliteit. Hoeveel beha’s heb jij in je kast liggen? En hoeveel draag je er? Precies. Voor slipjes geld natuurlijk dat je er wat meer hebt, want die vervang je dagelijks. Toch is het ook wel verstandig om wat meer geld uit te geven aan goede setjes, dan dat je een stapel van de goedkoopste exemplaren hebt. Trakteer jezelf op setjes met fijne, goede materialen en dan straal je dat gevoel ook uit naar buiten. Yo go girl!

Beeld: iStock

Must reads 👀