Duurste parfums

Beauty door Redactie

Sommige beautyitems zijn gewoon te gek duur voor woorden. Neem nou het merk "La Mer", die potjes crème produceert van 2000 euro per stuk... Zo zijn er ook belachelijk dure parfums. Leuk om over te lezen, en ook leuk om over te dromen (alhoewel? Hoe bewaar je zoiets, in een glazen kluis ofzo?!)...

Om het wereldberoemde parfum Joy van Jean Patou te maken zijn er 'slechts' 10.600 jasmijnbloemen nodig en 600 rozen! Dit parfum werd vroeger (in 1930) dan ook beschouwd als het duurste parfum ter wereld. Tegenwoordig wordt het goedkoper geproduceerd en kost het nu zo'n 150,- voor 75 ml.

 "Clive Christian No1" kost maar liefst 165.00,- en is op dit moment het allerduurste geurtje van de wereld. Het werd 5 jaar geleden geïntroduceerd door de Britse ontwerper Clive. De kristallen flacon van 500 ml heeft een 5-karaats diamant die is aangebracht op een 18-karaats gouden hals. En hiep hoi, er zijn slechts 10 exemplaren op de hele wereld! Die vind je bij Harrods in Londen en Bergdorf Goodman in New York.

Ook Creed is een topmerk dat al eeuwen lang gebruikt wordt door de adel en de elite. Het Briste koningshuis spuit, naar horen zeggen, ook alléén Creed op hun tere huidje. Het generaties oude, van origine Engelse parfumhuis maakte in 1781 al Royal English Leather voor mannen en in 1850 begon de stroom parfums voor vrouwen met Santal Imperial. Ook stelde Creed speciaal een geur samen voor keizerin Eugenie, de eerste vorstin die haar koffers bij Louis Vuitton op maat liet maken. De Creed-collectie begint bij een flesje Himalaya van 59 euro en eindigt bij flessen van 229 tot 1000 euro uit de 'private collection'.

René Lalique was een sieraad- en glasontwerper wiens werk tot de Jugendstil en de Art Deco werd gerekend. Nadat hij een winkel opende aan de Place Vendôme, begon hij met ontwerpen van glazen parfumflesjes, wat meteen heel populair werd onder de Franse elite. Hij was daarmee de eerste die voorzag dat dit luxeproduct in een luxe verpakkingen een commercieel succes zou kunnen worden! Zijn 'werken' waren echte meester-werkjes en kostten bijna allemaal boven de 1000 euro.

Flowerbomb van het geweldige designerduo Viktor&Rolf is niet alleen een provocerend geurtje (door de looks te hebben van een handgranaat, werd het parfum al in Noorwegen uit de schappen gehaald), maar ook vrij prijzig. De duurste uitvoering kost ongeveer 150,-.

Modehuis Chanel heeft véle luchtjes geproduceerd, maar de speciale versie van Allure was toch de duurste. Met 265,- was het Coco's allerduurste parfum. Gelukkig zijn er door de jaren heen goedkopere edities gekomen...

Opium van Yves Saint Laurent uit 1977 is een van de beroemdste en meest spraakmakende parfums. Deze editie is de duurste van allemaal en kost 165,- Apart, want het is ook meteen de kleinste versie: er zit slechts 15 ml in!