Lifestyle

23 tips voor als jij je verveelt en even niet vrolijk voelt

Tijdens deze tijd kunnen we allemaal wel wat verveeltips en tips om vrolijker te worden, gebruiken. Heb jij voor je gevoel alles van jouw to-do list al gedaan? Dan hebben wij nog een hele waslijst voor je klaarliggen. Lees snel verder, want dit heb jij nu nodig.

Anti-verveeltips waar jij vrolijker van wordt:

1. Volg een work-out op YouTube. Ga bijvoorbeeld touwtje springen of doe aan yoga. Kom daarna tot rust. Wedden dat jij je daarna een stuk vrolijker voelt? 

Vrouw yoga

2. Begin eens aan een recept, wat je normaal nooit maakt. Tijd om je kookboek dus weer uit de boekenkast te halen.

3. Haal je favoriete bos bloemen in huis. Stop ze in een mooie vaas en jij hebt weer een vrolijk aanzicht in de woonkamer. 

4. Bestel online eens wat spelletjes. Kies een spel uit die je nog nooit hebt gedaan of eentje die jouw ouders vroeger altijd speelden. 

5. Niks is leuker dan in je kledingkast te spitten en outfits te maken. Begin met uitkiezen van outfits en maak daarna leuke foto’s. Zet je mobiel op zelfontspanner of laat je moeder de foto’s maken.

6. Daarna is het waarschijnlijk wel tijd om je kledingkast op te ruimen.

7. Maak een ommetje bij jou in de buurt. Niks is zo fijn om deze tijd in beweging te blijven. 

8. Haal jouw creative brein eens naar boven en begin met schilderen. Maak vantevoren een lijstje met wat jij wil maken en zoek inspiratie bij andere kunstenaars.  

9. Wat is er fijner dan op de bank ploffen na een wandeling en je lievelingsserie te kijken? Vooruit, deze ene keer mag je wel een bakje chips hebben op je schoot. 

10. Met dit lekkere weer is niks fijner dan tuinieren. Koop leuke plantjes of bloemen. Of maak een gezellige loungehoek in jouw tuin. 

11. Geef je op voor een online cursus. Wil je altijd al iets met fotografie of wil je juist een hele andere taal leren? Dit is je kans. 

12. Bestel een goed boek. Ga voor de thriller of koop een boek met een onderwerp waar je nog niks van weet. Misschien heb jij er wel nog een paar in je kast liggen. 

13. Luister podcasts op Spotify. Wedden dat er wel een lachje bij jou op jouw gezicht verschijnt?

14. Tijdens quarantaine kan je helaas niet meer musea bezoeken. Bezoek  online een aantal exposities en maak een virtuele tour. 

15. Maak een vrolijke Spotify-lijst aan. Verzamel samen met je vriendinnen muziek waar jullie blij van worden. Zet bijvoorbeeld happy van Pharrell Williams als eerst in de lijst :-).

16. Doe iets goeds voor een ander. Bezorg bij je beste vriendin een bosje bloemen of bij je oma/opa waar je deze tijd niet langs kan. Grote kans dat ze dit waarderen.

17. Bestel iets bij je favoriete kledingwinkel of juist bij je lievelingsrestaurant (als ze bezorgen). Zo doe je ook iets goeds voor de bedrijven die het wat moeilijker hebben.

18. Ga bekende mensen volgen op Instagram en bekijk livestreams van de artiesten. Velen van hun zijn de laatste tijd live en zingen de meest leuke nummers.

19. Volg tutorials op YouTube. Ga bijvoorbeeld voor een hele andere make-uplook dan je normaal gesproken zou doen. Je leert er ook nog van.

20. Schrijf een dagboek of schrijf een brief voor je kinderen of kleinkinderen voor later. Natuurlijk is het ook leuk om het later zelf terug te lezen.

21. Heb je een muziekinstrument in huis? Leer wat nummers die jij na quarantaine kan spelen voor je ouders of oma en opa. 

22. Misschien wel het leukste van allemaal. Heb jij een grote tuin? Koop een opblaaszwembad voor als het lekker weer wordt. Jij vermaakt je vast wel als het straks nog warmer is. 

23. Want hoe leuk is het om oude foto’s terug te kijken? Haal die harde schijf uit de kast en haal herinneringen op. 

Beeld: iStock

Must reads 👀