Lifestyle

Waarom je beter kunt bellen dan appen

We kunnen ons geen leven zonder smartphone meer voorstellen, en gebruiken ‘m dan ook elke dag. Ermee bellen? Nee, jij bent meer van het appen. Een appje sturen is heel erg makkelijk, maar eigenlijk kun je beter bellen dan appen. Waarom dat zo is, dat lees je hier.

☎ Bellen gaat net zo snel als appen
Terwijl je misschien denkt dat appen sneller gaat dan bellen, is dat niet helemaal het geval. Bellen gaat net zo snel als appen, en soms zelfs sneller. Zeker als je best wel veel te vertellen hebt. Ga maar eens na hoe snel je het verhaal mondeling kunt vertellen, en hoelang je erover doet om alles te typen. De interactie gaat bij bellen een stuk sneller.

☎ Je onthoudt informatie beter door te bellen
Hoe vaak heb jij al een appje gekregen, waarna je eigenlijk niet meer goed weet waar dit appje over ging? Te vaak, waarschijnlijk. Als je een ‘echt’ gesprek voert door te bellen, dan zul je de informatie veel beter kunnen onthouden. 

☎ De afstand tussen jullie wordt kleiner
Bellen in plaats van appen zorgt er natuurlijk niet voor dat de afstand tussen jullie letterlijk kleiner wordt. Toch kan het voelen alsof jullie dichter bij elkaar zijn. Dit komt doordat jullie elkaars stemmen horen, iets wat tijdens het appen natuurlijk niet het geval is.

☎ Bellen laat zien dat je moeite doet
Een appje sturen kan heel vlug, tussen alle zaken door. Een belletje plegen kost net dat ene beetje meer moeite. Als je iemand belt, dan laat je dus zien dat je moeite wilt doen voor diegene. Een kleine moeite, maar een groot gebaar.

☎ Je emoties komen over
Emoties over laten komen via een appje is een stuk lastiger dan wanneer je belt. Je kunt natuurlijk gebruik maken van smileys, maar toch kan het nog zo zijn dat de ontvanger jouw berichtje verkeerd interpreteert. Als je ‘echt’ praat zijn emoties te horen en komt jouw boodschap beter over.

☎ Nog beter? Videobellen
Wat nog beter is dan bellen, is videobellen. Je hoort dan niet alleen de stem van de ander, maar ziet hem/haar ook. Zo lijkt het nog meer alsof jullie samen zijn, maar toch niet helemaal ;-).

Bron: yourtango | Beeld: iStock