Mooie borsten

Beauty door Redactie

Als je over de B-cup heengaat, heb je de kans dat je borsten minder stevig worden of zelfs een beetje gaan hangen. Wat kun je daar nou aan doen ? Pilletjes helpen in ieder geval niet, maar wat dan wel ? Ik geef je een aantal handige tips.

Draag áltijd een beha, ook bij het sporten - dan eventueel een extra ondersteunende beha. Denk nooit dat het goed is om je borsten een paar dagen 'vrij te laten' zijn onder een grote trui. Dan trekt de zwaartekracht er namelijk sneller aan...

Stevige borsten krijg je ook door er met een douchekop met koud water cirkeltjes omheen te draaien. In het begin voelt het maf aan, maar na een tijdje zul je merken dat je borsten er een stuk steviger van worden. 

Een vochtinbrengend maskertje is heel goed voor je decolleté. Meng 5 eetlepels kwark met 2 eetlepels honing en wat olijfolie. Breng een dikke laag van dit mengsel aan en laat het 10 minuten inwerken. Afspoelen met lauw water, en ze zijn weer heerlijk zacht.

Je kunt je borsten niet trainen, omdat er helemaal geen spieren in zitten. Wel zit er een spier ónder de borsten (de grote borstspier) die met speciale oefeningen iets verstevigt kan worden. Goede sporten hiervoor zijn zwemmen, roeien en yoga. Op de sportschool vind je vaak een roeiapparaat, die doet dus ook wonderen !

Een extra oefening voor de grote borstspier: ga rechtop staan, doe je handen alsof je bid en druk je handpalmen heel hard tegen elkaar aan, zodat je de spieren in je bovenlichaam voelt aanspannen. Je kunt je vingers naar boven laten wijzen, maar ook recht naar voren.

Sommige smeerseltjes helpen écht. Welke ? Natural Full Breast Creme bijvoorbeeld. Aan de prijzige kant, maar het schijnt heel effectief te zijn (te koop bij de drogist).