Beauty

Witte tanden

Witte tanden: dat is wat iedereen wel wil. Sommigen zijn gezegend met een parelwit gebitje, sommigen lopen erbij met een geel fietsenrek. Vaak komt dit door roken, het drinken van koffie en allerlei andere dingen. Daar is natuurlijk wel iets aan te doen ! Maar wat...?

Bleken

Zelf doen
Bij de drogist zijn doe-het-zelf bleek pakketjes te koop voor rond de 30-50 euro. Daar zit een bleekgel in die je zelf kunt aanbrengen, en binnen een uurtje ben je klaar. Het resultaat is natuurlijk niet zo verbluffend als wanneer je het bij een professionele praktijk laat doen, en het blijft ook minder lang zitten. Maar je ziet wél resultaat en dat voor stukken minder geld.

Rapid White Large Kit, 29,95

Professioneel
Je kunt je tanden laten bleken. Dit kost meestal rond de 350 euro, maar vaak ook (veel) meer. Je tanden blijven - zo beloven ze - minstens 2 jaar stralend wit. Je kunt dit laten doen bij speciale mondhygiëne praktijken of bij gespecialiseerde tandarts praktijken. Een behandeling duurt ongeveer een uur, als je erg verkleurde tanden hebt duurt dit langer of moet je nog een keer terug komen.
Allereerst wordt de 'nieuwe' kleur bepaald. Vervolgens worden de tanden gepolijst met een pasta. Met een spuitje wordt een kunststof laagje aangebracht rondom de tanden (om het tandvlees te beschermen). Vervolgens wordt er bleekgel op de tanden aangebracht en deze wordt 'geactiveerd' door een speciale plasmalamp.


Voor en Na

Laseren
Laseren kost meestal meer geld maar is ook effectiever, het is beter voor je tanden en het resultaat blijft zo'n 3 jaar zitten. Met reinigingsgel en een laserstraal worden je tanden witter gemaakt. De behandeling duurt ongeveer een uurtje. Je kunt dit laten doen bij speciale mondhygiëne praktijken.

Whitening pasta

Tegenwoordig heeft bijna elk tandpasta merk wel een whitening product in hun assortiment. Whitening pasta's geven je geen superwitte tanden en het effect is ook snel weg, maar op de lange termijn kan het wel enigszins helpen. Deze 'methode' is absoluut niet duur en heel erg veilig, dus je kunt het altijd proberen. Ook zijn er kauwgoms met whitening effect, maar deze helpen vaak maar amper.


Rapid White, 9,95

Macleans, 1,70

Aquafresh, 1,65

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved