Food

5x de lekkerste bananenbrood recepten

Dit is vast herkenbaar voor veel mensen, een fruitschaal met bananen die nét iets te lang zijn blijven liggen. Om ze dan nog uit het vuistje te eten is niet zo lekker, maar wanneer ze overrijp zijn kan je er juist zoveel lekkere dingen mee maken! Wat dacht je van bananenbrood? De standaard variant kennen we ondertussen wel, maar denk eens aan bananenbrood met koffie, of een bananenbroodtaart. Yum

Bananenbrood recepten

1. Bananenbrood met koffie en chocolade

View post on Instagram
 

♥ Wat heb je nodig?  

1 kopje
4 rijpe bananen (hou er een apart als decoratie)
100 gr pure chocolade in stukjes (houd ongeveer 1/3 van de reep apart voor de topping)
100 gr havermeel
100 gr amandelmeel
50 gr dadels
2 eieren
1 tl bakpoeder
snuf zout
cakevorm bekleed met bakpapier

♥ Aan het werk

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de dadels samen met de bananen in een keukenmachine tot een glad mengsel. Klop de eieren samen met het zout tot een luchtig mengsel. Mix het bananenmengsel met het eimengsel. Voeg hieraan de koffie en amandelmeel en havermeel toe en meng nog even goed. Voeg nu de stukjes chocolade en bakpoeder toe en roer je bananenbroodmengsel nog even door.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Snijd een banaan in plakjes (of overdwars) en verdeel de plakjes over de bovenkant van je bananenbrood. Bak het bananenbrood in zo’n 40-45 minuten af. Het bananenbrood is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt.

Laat het bananenbrood even goed afkoelen voordat je de gesmolten chocolade erover giet!