Lifestyle

Deze situaties herken jij sowieso als je niet echt een keukenprinses bent

Deze quarantainetijd zorgt ervoor dat we dingen doen waar we anders bijna nooit de tijd voor hebben. Allerlei baksels uitproberen, bijvoorbeeld. De een is net iets beter in bakken en koken dan de ander. Maar goed, het is altijd het proberen waard natuurlijk. Als jij niet echt een keukenprinses bent, maar af en toe toch een stap in de keuken waagt, dan zul je de volgende situaties ongetwijfeld herkennen.

1. Jij kiest het liefst voor recepten die niet veel ingrediënten bevatten
Het plan? Brownies bakken. Er zijn allerlei verschillende recepten te vinden, maar waarom zou jij in vredesnaam kiezen voor een moeilijk recept, als je ook gewoon een bakmix kunt kopen waar je alleen maar water aan toe hoeft te voegen? Nee hoor, geen ingewikkelde recepten voor jou. De juiste hoeveelheid water erbij en voilà: jouw baksel is klaar voor de oven.

2. Niets op gevoel: alles moet volgens de verpakking
Waar echte keukenprinsessen hier en daar wat extra ingrediënten toevoegen naar hun smaak, doe jij dit absoluut niet. Alles wat op de verpakking staat mag erin. Niet meer en niet minder. Jij ziet het al helemaal voor je: een snufje kaneel erbij en de hele cake is verpest.

3. Je kijkt minstens 3 keer na of je wel de juiste hoeveelheden hebt
Hoewel je het recept al meerdere keren door hebt genomen, kijk je voordat je de ingrediënten toevoegt toch nog even voor de zekerheid op de verpakking. Je wil natuurlijk niet teveel of te weinig van een bepaald ingrediënt toevoegen. Maar om nou steeds drie keer te checken is misschien ietwat overdreven, vind je zelf niet?

4. Iedere keer moet je de verpakking weer uit de prullenbak vissen
Als je alles klaar hebt staan en het beslag zo goed als klaar is, besluit je de verpakking alvast weg te gooien. Alles wat je nu opruimt hoef je straks niet meer op te ruimen, slim toch? Toch moet je de verpakking iedere keer weer uit de prullenbak vissen. Want, moest die oven nou op 180 of op 200 graden? En stond er wel echt 60 minuten?!

5. Het eindresultaat ziet er bijna altijd anders uit dan op de foto
Bij alle recepten die jij probeert te maken staat een afbeelding. Handig, want op die manier kun je alvast zien hoe jouw gerecht eruit zal komen te zien. Helaas is de werkelijkheid vaak anders. Op een of andere manier krijg jij het altijd voor elkaar om jouw gerecht er anders uit te laten zien. Nu maar hopen dat de smaak wel hetzelfde is…
Beeld: iStock

Must reads 👀