Beauty

Dit moet je weten voordat je begint aan een quarantaine knipbeurt

Dat we in deze tijd niet meer naar de bioscoop of een leuk restaurantje kunnen, is nog te overzien. Maar alle kappers dicht!? Dat betekent uitgroei tot je tenen, bangs die in je ogen hangen en gespleten haar punten die als een doffe bende langs je hoofd hangen. Oké, we komen als het goed is zo min mogelijk mensen tegen, maar je hoeft natuurlijk niet als een holbewoner uit de quarantaine te komen. Om een compleet mislukt #coronakapsel te voorkomen, geven we je de belangrijkste tips om thuiskappertje te spelen. 

Je kapsel heeft duidelijk een knip- of verfbeurt nodig, maar in deze coronatijden zijn alle kappers helaas dicht. Dan gaan we maar zelf aan de slag met een schaar en een tondeuse, maar is dat eigenlijk wel zo verstandig? Voordat je de thuiskapper gaat uithangen en je broertje per ongeluk in zijn oor knipt, zijn er een aantal dingen die je moet weten. 

Gebruik niet de keukenschaar

Als je zelf je haar gaat knippen (of dat van iemand anders), zorg er voor dat je de juiste attributen in huis hebt. De keukenschaar is te bot en dit geeft een lelijk resultaat. Een nagelschaartje is ook niet het beste idee. Gebruik een echte kapperschaar, dit gaat veel makkelijker en het resultaat is ook mooier!

Neem de tijd

Héél belangrijk: ga niet te overhaast te werk. Je bent geen ervaren kapster, dus het geeft niet als de ‘klant’ a.k.a je beste vriendin of zusje iets langer in de stoel zit. Knip het liefst kleine stukjes af in plaats van een grote hap in één keer, want je plakt het er niet meer aan. Ookal zitten we allemaal binnen, een scheve knip of een kale plek is ook tijdens quarantaine geen pretje. 

Droog of nat haar?

Droog haar geldt vooral bij krullen omdat je dan precies ziet hoe ze terugveren. Ook een pony knip je droog. Til alleen niet te veel je kin op tijdens het knippen, want dan verandert de hoek ten opzichte van je wenkies en knip je het te kort! Voor een tondeuse geld ook een droge haardos, de rest mag op nat haar. Hou er wel altijd rekening mee dat je haar zwaarder en dus langer is als het nat is. Als het opdroogt veert het altijd nog een stukje omhoog.

via GIPHY

Hou het simpel

Kappen is een vak waar je een opleiding voor moet volgen. Als je een beetje talent hebt, kom je misschien wat verder dan de gemiddelde amateurkapper, maar probeer geen ingewikkelde kapsels uit. Hou het zo simpel mogelijk of wacht tot je weer naar de kapper kan voor een uitgebreide haircut.

Verf alleen je uitgroei

Je haar een compleet andere kleur geven is geen goed idee! Voor je het weet eindig je met een oranje coupe of vallen je highlights uit als knalgele strepen. Normaal gesproken laat je dit door de kapper herstellen, maar dat kan dus even niet… Als het echt niet meer kan, verf dan alleen je uitgroei. Op deze manier heb je zo min mogelijk kans dat het mis gaat. 

Twijfel je heel erg of je tijdelijk je eigen haarsalon moet openen? Kijk dan even onderstaande video. Misschien toch maar even wachten tot de kappers weer open gaan?

Watch on YouTube

Bron: Realsimple.com, Manify.nl, Standard.co.uk | Beeld: Pixabay, Youtube

Must reads 👀