Beauty

Dagelijkse verzorging

Veel meiden weten niet of niet goed hoe ze hun huid dagelijks moeten verzorgen. Terwijl het zo simpel is ! En een klein beetje goede verzorging per dag kan al een heel mooi effect op leveren, pukkeltjes en puistjes verminderen en je een stralende look geven. Succes !

Wat heb je nodig ?
- Een goede reinigingsmilk
- Make-up remover
- Dagcrème
- Scrubcrème voor je gezicht
- Scrubcrème voor je lichaam
- Bodymilk

's Morgens
's Morgens als je opstaat doe je wat reinigingsmilk op een wattenschijfje en maak je je gezicht goed schoon. Ja, ook als je geen make-up gebruikt, want make-up remover is iets anders dan reinigingsmilk ! Na het reinigen en het goed afspoelen van je gezicht (met water) doe je je dagcrème op. Het heeft geen zin om dagcrème op te doen als je je gezicht niet gereinigd hebt, want dan werkt hij dus niet. Een dagcrème is echt een musthave en hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je er maar op let dat je er eentje koopt speciaal voor je huidtype, dus voor een normale, droge, vette of gemengde huid. Weet je niet wat je moet kopen, laat je dan adviseren bij de drogist. Dat is echt niet gek ! Vraag gewoon of ze willen checken wat bij jou past en geef ook je budget aan.
Na de dagcrème opgedaan te hebben moet hij een beetje intrekken. Daarna kun je eventueel make-up op doen, een luchtje, en je bent klaar voor de dag !

's Avonds
Voor het slapen gaan heb je weer een beauty ritueeltje. Heb je make-up gebruikt, haal die er dan af met make-upremover op een wattenschijfje. Daarna doe je wéér reinigingsmilk op een schijfje en maak je daar je huid goed mee schoon. Veel mensen zweren bij een nachtcrème, maar als je nog jong bent hoeft dit eigenlijk niet, omdat je nog geen rimpels of verouderde huid hebt. Spoel je gezicht goed af, pyjamaatje aan en lekker slapen !

Extra (niet elke dag, maar 1 à 2 keer per week)
Scrubben is goed voor je huid, omdat het de dode huidcellen verwijdert, de bloedsomloop stimuleert en je huid een frisse look en teint geeft. Een goede scrubcrème hoeft niet duur te zijn, die van de Hema zijn bijvoorbeeld hartstikke fijn, niet duur en ook nog eens niet getest op dieren. Let wel op dat je een andere scrubcrème voor je gezicht nodig hebt dan voor je lichaam. Je gezicht is namelijk fijner van structuur en ook gevoeliger, en moet dus apart 'aangepakt' worden.
Scrubben kan onder de douche, maar het hoeft niet. Bij het scrubben van je gehele lichaam is het wel fijn, omdat je eerst je huid helemaal nat kan maken met water. Doe dan wat scrubcrème op je hand of, nog beter, op een speciale scrubhandschoen, en maak ronddraaiende bewegingen op je huid.Zo doe je het ook precies met het scrubben van je gezicht, maar natuurlijk met de andere scrubcrème. Na het douchen kun je bodymilk op je huid doen zodat hij lekker zacht aan gaat voelen.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved