Vette huid

Beauty door Redactie

Veel meiden hebben last van een vette huid en weten niet goed wat er tegen te doen. Daarom is deze gehele pagina gewijd aan de vette huid. Wat je wel en niet het best kunt gebruiken, wat voor foundation bij je huid past en nog veel meer.

Reiniging
Een vette huid heeft behoefte aan een milde reiniging, zuivering en verzorging met vetregulerende bestanddelen. Je moet zorgen dat je je huid héél goed reinigt, maar NOOIT met agressieve producten, zeep of te heet water. Je kunt het beste een reinigingsmilk pakken speciaal voor de vette huid. Sowieso moet je geen producten pakken op oliebasis, en altijd producten die speciaal voor de vette huid gemaakt zijn.

Dagcrème
Gebruik iedere dag een dagcrème (ook als je heel jong bent), en dan altijd eentje die speciaal voor de vette huid is gemaakt (dat staat er altijd op).

Foundation
Eigenlijk moet je met twee verschillende foundations werken: een matte basis voor de glimmende zones en een crèmeachtige basis voor de niet-vette zones. Deze combinatie geeft het mooiste effect en houdt het beste, maar lukt het je niet om een mooie basis met twee verschillende foundations aan te brengen, dan kun je het 'probleem' ook altijd oplossen met een goede hydraterende crème (vraag maar eens aan je moeder of aan de drogist, die heeft er vast wel eentje staan). De hydraterende bestanddelen van deze lotion worden geleidelijk in de tijd aan de huid afgegeven en voorkomen zo dat de huid olieachtig en glimmend wordt. Je kunt dan een crèmeachtige foundation gebruiken en het resultaat zal perfect zijn. Misschien niet de hele dag (dit varieert van persoon tot persoon) maar toch wel voor een zeer goede tijdsduur.

Masker voor jouw huid
Meng 1 geraspte appel en 2 eetlepels honing en breng dit op je huid aan. Tien minuutjes in laten trekken en met lauwwarm water afspoelen.

Fijne productenL'oréal Dermo Expertise Pure Zone "Anti Vette Huid", €8,-
Deze crème hydrateert je huid 8 uur lang, beperkt de talgproductie en verhindert dat de huid in de loop van de dag weer vet wordt. Resultaat: de huid is glad zonder te glimmen, de huidstructuur fijner en de poriën zien er kleiner uit.

Biodermal Crèmelotion voor de vette huid,  €15,-
Lichte, snel absorberende crème lotion voor de vette huid, voorkomt een glimmend gezicht en werkt talgregulerend.

Biotherm biopur eau auto-moussant voor de vette huid, €22,-
Dit actief werkende water verandert na 1 druk op de knop in een zachte reinigingsschuim. Het reinigt tot diep in de porien.

Nivea Visage Young Control It! crème, €7,-
Dit is een talgregulerende dagcrème die ideaal is voor de verzorging van de jonge huid. Control It! houdt de vochtbalans van de huid op peil dankzij hydraterende bestanddelen (waaronder niet-vette glycerine) en toegevoegde pure oceaanmineralen. De olievrije, lichte formule met matterende bestanddelen (een zetmeelderivaat) trekt gemakkelijk in en zorgt dat de huid niet gaat glimmen.