Beauty

PH-neutraal

7

Je huid heeft een bepaalde zuurgraad (PH-waarde), die erg belangrijk is bij het tegenhouden van slechte bacteriën en schimmels. Als een product PH-neutraal is, wil dat zeggen dat het product precies dezelfde pH-waarde heeft als de huid.

En dat betekent weer dat je zuurgraad van je huid niet wordt aangetast of z’n beschermende functie verliest. PH-neutrale producten zijn dus erg goed voor je huid en zijn soms zelfs noodzakelijk, bijvoorbeeld bij allergisch mensen, mensen met een extreem droge huid of mensen met een huidziekte. Maar deze mensen gebruiken vaak ook alleen hypoallergene producten.

Een aantal fijne PH-neutrale producten

FA douchegel, 2,50

Nivea soft hydraterende crème, 2,90

Adidas bodylotion, 3,60

Kneipp crèmezeep, 5,-

Vichy dermo kalmerende shampoo, 8,80

Nivea crème in een tube, 2,50

Shampoo voor droog & beschadigd haar van Dove, 3,99

Oil of Olaz dagcrème voor de gevoelige huid, 6,50

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 9 jaar geleden Renate100

  Ik heb echt een droge huid, heb zo'n grote pot creme van Dove, helpt ook echt goed =]

 • 9 jaar geleden cosmeticaholic

  Ik heb de Nivea Soft hydraterende crème. Hij smeert heel lekker uit. Ik wist niet dat 'ie PH-neutraal was; mooi meegenomen

 • 11 jaar geleden kim

  ik heb altijd nivea of 8×4, staat ook ph neutraal op, werken goed, fa is idd ook lekker, laatst nog een fles van gekregen!

 • 11 jaar geleden Beautyyy

  diej van Fa is lekkr

 • 12 jaar geleden shopaholic1991

  Ik had atlijd van die lekkere geurtjes deo's van FA en vogue enzo.. Maar die helpen bij mij echt niet, heb ik nu sanex PHneutraal gekocht ruik ik echt de hele dag fris. Alleen mn parfum gaat sneller op. Maar ik ga denkik ook PHneutrale douchecreme kopen door die rode bultjes op mn armen.

 • 12 jaar geleden Hipkipjj

  Hee.. ik kan niet tegen zeep. Ik ben er echt heel allergiesch voor ( kzou echt niet weten hoe je dta woord schrijft.) maar, ik kan dus alleen maar Zwitsal gebruiekn ( zeepvrije zeep dus) bestaat er niks van nivea ofzo?

  alvast bedankt !

  Hipkipjj

 1. 1