Wimperkrultang

Beauty door Redactie

In elke beautytip kom je 'm wel tegen: de wimperkrultang. Maar wat -ie nou eigenlijk doet en hoe het werkt, wordt zelden beschreven.. Maar ik pluis het voor je uit! Succes met krullen, girls..

Wat is het

Een wimperkrultang is een soort tangetje die je samen kunt knijpen, waartussen je dus je wimpers doet. Door te knijpen, krijgen je wimpers een extra krul en zullen ze nog mooier worden. Je hebt twee soorten wimperkrullers: de gewone wimperkruller en de elektrische wimperkruller. Een wimperkrultang is vooral handig voor meiden met wimpers die recht naar voren staan. Met een krultangetje krijg je je wimpers in een mooie, gekrulde vorm.

Elektrische wimperkruller van Blinc, 22,50

wimp

Gewone wimperkrultang, vind je o.a. bij de Hema voor een paar euro

Hoe werkt het

Een elektrische wimperkruller heeft altijd een gebruiksaanwijzing; je moet deze op een bepaalde manier tegen je wimpers aanhouden. Een gewone wimperkrultang is een stuk goedkoper en ook effectief.
Zorg dat je wimpers schoon zijn, er mag dus geen mascara(restje) op zitten! Je opent de tang (zoals bij een schaar of nijptang), en zet deze 'tegen' je oog aan, met je wimpers tussen de twee deeltjes (genummerd op de foto). Dan knijp je in de handvatjes, zo'n 20 seconden per oog. Even wachten, en daarna breng je, op de normale manier, je mascara aan.