Moisturizer

Beauty door Redactie

Een moisturizer is een vloeibare 'crème' die je huid beschermt, verzorgt en hydrateert. Vandaar de naam 'moisturizer', aangezien 'to moist' in het Engels 'vochtig maken' betekent. Het houdt dus echt het vochtgehalte van je huid op peil. Daarnaast houdt het de natuurlijke talgproductie onder controle, wat vooral belangrijk is voor mensen met een droge of vette huid.
Je hebt moisturizer dagcrèmes en bodycrèmes. Let wel: gebruik de dagcrème alleen voor je gezicht en de bodycrème voor je lichaam, en niet andersom!

Sommige moisturizers zijn 'tinted', en geven je een natuurlijke teint en werken oneffenheden weg, dus het werkt een beetje als een foundation, maar dan heel licht en niet als dikke plamuur. Let goed op dat als je een tinted moisturizer koopt, je checkt of de tint goed bij jouw huidskleur past. Dit test je door een beetje van de crème te smeren op een plekje op je kin, dicht bij je nek.

Verdere tips:

  • Kies het liefst een moisturizer met SPF, oftewel: zonnefactor. Dit beschermt je huid extra, ook als de zon niet volop straalt!

  • Heb je een fijne foundation, maar vind je het vaak een te dikke laag op je gezicht? Maak dan je eigen tinted moisturizer! Doe 1/3 deel foundation en 2/3 deel (niet getinte!) dagcrème in een kommetje en roeren maar. Klaar is je moisturizer!

Goede moisturizers

Tinted moisturizer, Lancaster, 29,-

Pure A nacht moisturizer, Garnier, 8,35

Pure A moisturizer dagcrème, Garnier, 7,85

Body moisturizer voor in bad, Dove, 5,55

Matterende moisturizer voor je gezicht, Yves Rocher, 8,-